Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

11
Jul
Festival BaRock
21:00
15€


Dvorec Dornava je s parkovnim kompleksom in iluzionistično poslikavo viteške dvorane zagotovo arhitekturni baročni biser, prav tako pa je tudi največji baročni dvorec v Sloveniji.

Zato ni bilo dileme, kam umestiti festival in razvajati naše cenjene goste ter nastopajoče.

Že samo ime festivala namiguje na izvirno besedno igro, ki v sebi skriva baročni pridih lokacije, kot tudi široko pokritost glasbenih in umetniških zvrsti. Tudi z umestitvijo v tako čarobno lokacijo si festival pridobiva na svoji karakternosti.

Programski koncept je zasnovan z vsebinsko bogato ponudbo, ki zaobjema kar najbolj številno publiko. Strnjen je v eno-tedensko prireditev s šestimi koncerti (pop opera, jazz, pop, rock, a cappella, ljudski napevi, narodno-zabavna glasba) in eno predstavo.

11. julij: EROIKA
Festival bodo otvorili trije izjemni vokalisti: Matjaž Robavs (bariton), Aljaž Farasin (tenor) in Metod Žunec (tenor) – klasično izobraženi in šolani pevci, ki so brez dvoma po strokovno-tehnični plati enakovredni pop-opernim pevcem. Formula uspeha Eroike je premišljena kombinacija talenta, uglajenosti, glasovnih zmožnosti in obdelave večnih uspešnic v pop opera žanru. Nastopajo ob spremljavi simfoničnega orkestra pod vodstvom dirigenta, aranžerja in producenta skupine Patrika Grebla. Vedno znova dokazujejo, da upravičeno sodijo med najbolj cenjene skupine v Sloveniji.

12. julij: DAN D (akustični koncert)
Skupina Dan D nam obljublja brezčasno popotovanje po prostranstvih rock glasbe in smiselne poetike, ali kot v oddaji Izštekani zapisal Jure Longyka: “Dan D žanjejo upravičeno slavo. Če obstaja nekaj, čemur lahko rečemo ‘izročilo Jugoslovanskega rocka in novega vala’, je to slišati v muziki Dan D. V najbolj žlahtnem smislu, da ne bo pomote.” 12. julij je dan, ko se bo BaRock povsem uglasil na rock – BaRock na Rock.

13. julij: MOŠKA IN ŽENSKA KLAPA KASTAV (HRVAŠKA)
Program skupnega koncerta ženske in moške klape Kastav je zelo raznolik, vključuje a cappella petje in izvedbe ob diskretni instrumentalni spremljavi ljudskih napevov Istre in Jadrana, dalmatinske in popularne skladbe za klape in predelave hrvaških zimzelenih in črnskih duhovnih skladb. Moška klapa Kastav je nastopila na številnih koncertih in prireditvah in zanje prejela številne nagrade in priznanja. Izpostavljamo 1. mesto na Festivalu istrskih klap v Buzetu (v letih 1999, 2002, 2004, 2007 in 2011). Največji mednarodni uspeh je dosegla leta 2002 na 2. zborovski olimpijadi v Južni Koreji, kjer je osvojila zlato in srebrno olimpijsko odličje. Pevke ženske klape Kastav intenzivno nastopajo, za kar so prejele številne nagrade in priznanja in sicer 3. nagrado strokovne žirije na najpomembnejšem festivalu klap na Hrvaškem, Festivalu dalmatinskih klap Omiš (2002 in 2003), kar jo uvršča med najboljše ženske klape na Hrvaškem. Velike uspehe je dosegla tudi na mednarodnih tekmovanjih in festivalih. Poleg številnih nastopov na Hrvaškem beležijo gostovanja v Avstriji, Braziliji, Franciji, Grčiji, Italiji, Nemčiji, ZDA, Sloveniji, Španiji, na Madžarskem in Nizozemskem. Obe klapi uspešno sodelujeta z mnogimi imeni hrvaške glasbene scene: Alan Bjelinski, Oliver Dragojević, Tedi Spalato, Meri Cetinić, Radojka Šverko, itd.

14. julij: ADI SMOLAR S SPREMLJEVALNO SKUPINO MESTNI POSTOPAČI
Adi Smolar, eden izmed najpopularnejših in najkvalitetnejših slovenskih kantavtorjev, je v svojem več kot tridesetletnem delovanju izdal 14 avtorskih plošč. Je dobitnik mnogih priznanj in nagrad, med njimi velja posebej omeniti Nagrado Frana Milčinskega-Ježka, ki jo je za svoje delo prejel leta 2008. Njegove pesmi ponujajo pester pogled v našo vsakdanjost, njegov zaščitni znak pa je, da tudi o resnih stvareh zapoje na šaljiv način. Vedno postreže z zanimivimi in aktualnimi temami.

15. julij: NINA PUŠLAR
Nina Pušlar je nase opozorila kot zmagovalka Bitke talentov v oddaji Spet doma na nacionalni televiziji, kar ji je odprlo vrata v glasbeni svet. S strani novinarjev in glasbenih urednikov je bila izbrana za pevko leta. Skladba Dež je dosegla odlično drugo mesto na glasbenem izboru EMA 2010, kar je Nini prineslo največjo medijsko in radijsko pozornost. Letos je izdala že 4. album. S svojimi vokalnimi sposobnostmi dosega visoko priljubljenost tudi pri zahtevnejši publiki.

16. julij: REPORTER MILAN
Gledališka skupina Reporter Milan je kulturno umetniška skupina, ki je pričela delovati 1. aprila 2001. Njihovi zametki pa segajo malo dlje v zgodovino, saj so že pred uradnim nastopanjem na Radiu City ”podtalno delovali in se ilegalno šalili”. Znani so potem, da zagarantirano do solz nasmejejo vse, kamor koli pridejo. Slogan, ki jih spremlja na njihovem ustvarjanju, je: ”resnica ni plenica, pa vendar marsikomu smrdi”.

17. julij: GAL IN SEVERA GJURIN S SIMFONIČNIM ORKESTROM CANTABILE
Severo in Gala druži podoben okus za glasbo ter dojemanje glasbe kot živega organizma – vsaka skladba vsakič zveni drugače, izvaja se v živo, se prosto preigrava ter se kameleonsko spreminja in odrašča. Spustita se v dogodivščino in iščeta dobre vibracije. Simfonični orkester Cantabile, ki ga vodi dirigent Marjan Grdadolnik, je svež orkester, v katerem se prepletajo akademski in ljubiteljski glasbeniki. Nastopili bodo tudi: mladi trobentač Domen Gracej ter Blaž Učakar z glasbeno skupino Čedahuči. Žanrsko je skupina neomejena, trenutno pa sta glavna gradnika značilnega zvoka skupine: večglasja in akustičen zvok. Želja in motivacija skupine je domači glasbeni javnosti ponuditi kvalitetno glasbo, ki bi preživela preizkus časa in našla svoj prostor med glasbenimi ljubitelji po vsej Sloveniji.

18. julij: ALFI NIPIČ
Alfi Nipič, ki sodi med bolj prepoznavne pevce zabavne in narodnozabavne glasbe in uživa priljubljenost doma in v tujini, bo lahkotno in sproščeno zaključil naše festivalsko potovanje.

Ker se zavedamo, da je v današnjih težkih časih dobrodelnost še posebej dragocena vrednota, bo v času festivala potekala plemenita dobrodelna akcija: od vsake prodane vstopnice v redni prodaji, bo vsak dan 1€ namenjen drugemu dobrodelnemu društvu (kar pomeni, da bo v tej gesti sodelovalo osem izbranih humanitarno/dobrodelnih društev).

Vse podrobnejše informacije o festivalu lahko spremljate na spletni strani festivala (http://www.barock.si) ali na FB skupini (/FestivalBaRock).