Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

27
Nov
Fennesz & Lillevan
20:00
15€, predprodaja 12€, študenti 9,60€


Po otvoritvi intermedijske razstave bo Kino Šiška postal prizorišče dveh osupljivih audio-vizualnih performansov iz samega vrha aktualne svetovne produkcije subtilnega prepleta digitalnih soničnih in vizualnih sfer.

Prizorišče:Katedrala

FENNESZ & LILLEVAN
Dunajski mag elektroakustičnih ambientalnih zvočnih polj Christian Fennesz in izjemni mojster abstraktnih vizualij Lillevan (ex Rechenzentrum) v skupnem projektu tketa dih jemajočo futuristično dimenzijo A/V pokrajine. Skupni nastop sta v minulih dveh letih izvedla na prestižnih festivalih novomedijskih umetnosti kot sta Ars Electronica (Linz) in Club Transmediale (Berlin).
Fennesz je razvil samosvoj princip digitalnega procesiranja kitarskih zvokov za kreiranje kompleksnih zvočnih pokrajin. Osvabajajoč električno kitaro klišejev je uspel razviti drzen novi glasbeni jezik in velja za enega najbolj referenčnih zvočnih umetnikov sedanjgega časa. Fennesz izdaja dela za založbo Touch. Živi in dela na Dunaju.Lillevan je ustvarjalec na področju videa, animacije in intermedije. Najbolj se je proslavil kot ustanovni clan vizualno-glasbenega dua Rechenzentrum, ki je pomembno zaznamoval sceno nove elektronske glasbe in video umetnosti med letoma 1997 in 2008. Vzporedno z angažmajem v Rechenzentrum, je Lillevan sodeloval in nastopal z mnogimi umetniki z najrazličnejših področij – od galerijskih instalacij do opernih hiš, od minimalistične elektronske eksperimentale do klubske plesne glasbe in klasične glasbe. Živi in dela v Berlinu

RYOICHI KUROKAWA (JP)
Japonski umetnik, rojen leta 1978, živi in dela v Berlinu v Nemčiji. Kurokawina dela zajemajo raznolike umetniške forme, medije in pristope, kot so istalacije, zvočne posnetke in koncertna dela, kis e gibljejo v medpolju avdio-vizualnega. Kot skladatelj ustvarja časovne skulpture z uporabo terenskih posnetkov in digitalno ustvarjenih struktur, preko njih pa arhitekturno rekonstruira avdiovizualni fenomen.
Impresivne avdiovizualne kompozicije tega mednarodno priznanega japonskega umetnika preko povsem revolucionarne perspektive ustvarjajo zvočna in vizualna sozvočja ter premeščanja vizualnih in zvočnih materialov Njegovjezik, s katerim postavlja nove mejnike v svetu digitalne umetnosti, njegovi terenski posnetki in njegovi računalniško generirane struktur sobivajo v harmoniji in odpirajo vrata v namišljeni svet, kjer se kompleksnost in preprostost premeščata in združujeta v nenavadnem sožitju.
V zadnjih letih so bila njegova dela predstavljena na mednarodnih festivalih in muzejih ter galerijah, vključno z Tate Modern [Velika Britanija], Beneški bienale [Italija], Transmediale [Nemčija], Todaysart (Nizozemska) in Sonar [Španija]. Leta 2010 je prejel zlato nagrado Nica na festivalu Ars Electronica v sekciji Digital Music & Sound Art. Svoje delo je izdal na DVD-jih / CD- jih pri mednarodnih založbah, kot sta 12 K / Line.