Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

12
May
Erik Truffaz Quartet
20:00
20€ predprodaja, 22€ na dan dogodka, 16€ d-š-u


Erik Truffaz, za mnoge evropski Miles Davis, za druge jazz-rock verzija Briana Ena, nedvomno pa unikatni združevalec cool jazza, ambientalne elektronike, drum and bassa, hip- hopa, popa, duba, klasike in arabske godbe, se vrača na slovenske odre! Tokrat prvič v Šiški in sicer z osveženo kvartet zasedbo, s katero je posnel tudi novi album Doni Doni, ki januarja izide pri založbi Parlophone.

Zasedba:

ERIK TRUFFAZ – trobenta
MARCELLO GIULIANI – bas
BENOIT CORBOZ – klavir, Fender Rhodes
ARTHUR HNATEK – bobni

V Švici rojeni francoski mag trobente Erik Truffaz, ki je po vsem svetu prodal več kot 600 tisoč albumov, po treh letih predstavlja svoj novi album Doni Doni, na katerem sodeluje z Rokio Traoré in Oxmom Puccinom.

Erik Truffaz Quartet ostaja na meji med jazzom in instrumentalnim popom in išče ravnotežje med izvirnostjo in dostopnostjo in je ena vodilnih zasedb v sodobnem jazzu.

Pri snemanju zadnjega albuma, Doni Doni, ki bo izšel 15. januarja 2016 pri založbi Parlophone France/Warner, so sodelovali z dvema globalno priznanima in večkrat nagrajenima vokalistoma – Rokio Traoré in Oxmom Puccinom. Izjemna malijska pevka Rokia Traore in francoski hip hop velikan Puccino sta dve diametralno nasprotni glasbeni personi, ki ju na tem albumu združuje in povezuje ustvarjalna senzibilnost Erika Truffaza in njegovega Quarteta. Novi album je obarvan tudi z novimi navdihi in vplivi, ki izvirajo iz plodnega in slikovitega sodelovanja z južnoafriško plesno skupino VUYANI.

Facebook dogodek>