Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

29
Nov
Emma Ruth Rundle + Jaye Jayle
20:00
8€ predprodaja, 10€ na dan dogodka


Po Marissi Nadler nas bo v lepoto temačnega folka tokrat zavila Emma Ruth Rundle, ki nas je s svojo post-rock ekipo Marriages nazadnje očarala pred nastopom Wovenhand leta 2015, poznamo pa jo tudi kot članico priznanih Red Sparowes. Tokrat nam bo predstavila svoj najnovejši solo album, težki, a odlični Marked for Death, pridružili pa se ji bodo še soborci z založbe Sargent House – z bluesom in folkom obarvani Jaye Jayle, s katerimi je Rundle letos tudi izdala split EP.

Američanka Emma Ruth Rundle svojo kitaro nežno vodi po resnobnih melodijah, dišečih po prsti, lesu in tlečih polenih. Njen gotski folk črpa iz veličastnosti narave, v njem pa je čutiti tako neustavljivo silnost njenih prejšnjih projektov, Red Sparowes in Marriages, kot njen oseben, mehkejši pečat. Lani izdana plošča Marked for Death, na ene trenutke uničujoče lepa, na druge pa preprosto uničujoča,  predstavlja vrhunec njenega solo ustvarjanja – Pitchfork jo je označil za vznemirljivo, katarzično ploščo, na kateri avtorica preizkuša meje svojega zvoka in pri tem na novo osmišlja samo sebe.

Glasbenico, ki je med drugim nastopala tudi na turnejah z Deafheaven, Earth in drugimi tovrstnimi žanrskimi monoliti, bo tokrat spremljala ameriška skupina Jaye Jayle z Evanom Pattersonom (Young Widows) na čelu. Tudi oni se potikajo po temnih kotičkih akustičnih razpotij, kjer mladi blueserji hudiču ponujajo svojo dušo, popolno ujemanje z Rundle pa so izkazali na februarskem splitu The Time Between Us. Ne zamudite poslastice sodobne Americane, novembra v Šiški!