Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

4
Jul
Emkej (Lent)
23:00
1€


Marko Kocjan, bolje poznan pod umetniškim imenom Emkej, se je po zelo uspešnem albumu »Adijo stari, kaki scenarij«, ki ga je izdal s skupino Tekochee Kru, odločil posvetiti samostojni karierni poti.

V okviru nje je izdal tudi svoj prvi samostojni album.  Stari znanec KMŠ-ja, ki si je v preteklem desetletju nabral ogromno izkušenj in sodeloval s številnimi izvajalci, bo svoj prvi solo projekt »Šmorn« predstavil tudi na KMŠ-jevem odru.Emkej je dozorel  kot oseba in kot izvajalec, saj se loti situacij iz vsakdanjega življenja in jih preplete s svojimi melodičnimi in tekstovnimi vrlinami, ki ga označujejo kot enega izmed najbolj prepoznavnih MC-jev na našem prostoru.

V preteklih letih je s paralelnim ustvarjanjem s skupino Tekochee Kru, uspel v celoti posneti tri albume. »Šmorn« je prvi , ki je na voljo poslušalcem in je uvod v serijo , kateri bi si upali napovedati renome enega izmed najbolj »svežih« izdelkov, tako glasbeno kot tekstovno.Da je Emkej, ki se mu bodo na KMŠ odru pridružili številni gosti iz slovenske hip-hop scene, zelo vsestranska oseba, dokazuje tudi dejstvo, da je kot soustanovitelj botroval nastanku zavoda Beseda- Zaveza.  Ta je rezultat razvoja gibanja Wudisban Records, ki že nekaj časa združuje štajerske in saleške predstavnike hip-hop kulture. Poleg založništva zavod stremi tudi k ponujanju priložnosti mladim glasbenim talentom, promociji hip-hop kulture v Sloveniji, spodbujanju novih načinov kulturnega izražanja ter k ozaveščanju o pomembnosti uporabe slovenskega jezika in njegovih narečij v glasbi.

Pod nazivom Wudisban Records trenutno (so)delujejo Mariborčani Emkej, Mito, Polona, Tropski & Nite, Velenjčana Mrigo in Ghet, Amo iz Ptuja, Sunny Sun iz Ljubljane, Izolan Drill in Mladich iz Slovenj Gradca.

Lent Emkej