Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

25
Mar
Elvis Jackson
20:30
15€ predprodaja, 18€ na dan dogodka


VELIKI PROMOCIJSKI KONCERT SKUPINE ELVIS JACKSON
z gosti SUBSCRIBE (H) V KINO ŠIŠKA

Radio Unfriendly showtime za vse, ki jim radijske postaje in domače okolje socialnih omrežij ne morejo pričarati pravega koncertnega vzdušja!

ELVIS JACKSON, prepoznavni po svoji energični mešanici punka, rocka, skaja, metala ter reggae glasbe, se marca 2015 podajajo na krajšo vikend promocijsko turnejo po Sloveniji. Poleg ponovnega povratka v Kino Šiška v Ljubljani, jih bomo videli lahko dan pozneje, 26.3. v Mariboru na Štuku, na tretjem zaporednem koncertu pa se bodo v soboro, 27. marca predstavili še v domači novogoriški Mostovni. Na vseh treh koncertih naj bi jih prvotno spremljali tuji gostje, madžarski SUBSCRIBE, ki pa so tik pred zdajci sodelovanje zaradi problemov v skupini bili primorani odpovedati. Skupina se je dejansko tudi razšla in končala svojo glasbeno pot. Zato so za Ljubljano vskočili dobri prijatelji, zabavni kočevski kolektiv Sell Out.

Tokrat imajo ELVIS JACKSON zelo oprijemljiv razlog – predstavitev novega, že petega albuma »RADIO UNFRIENDLY«. Na težko pričakovanem albumu je dominantna vsebina punk rocka, poskočnih in hitrih ritmov, metalskih riffov ter hard core agresije, vseeno pa vse v dinamično celoto poveže nalezljiva melodija in sproščena energija, ki je skupna vsem izdelkom primorsko-štajerske naveze.

»Na nastopu v živo bomo ponudili nekaj, kar še niste slišali in videli – nove pesmi in usklajeno zvočno ter lučno scenografijo, posebej naštudirano in domišljeno za priložnost. Obenem pa lahko pričakujete tudi vrsto starejših t.i. hit pesmi, s katerimi ste mnogi odraščali, nam pa so v tem času že pognale brade. Vseeno pa si vsi skupaj še vedno želimo sproščenega druženja in pozitivne energije,« so ob priložnosti spregovorili dobro razpoloženi fantje iz skupine ELVIS JACKSON in zaključili: » Mi komaj čakamo, da zažgemo na treh zaporednih nastopih in v družbi naših največjih in novejših fanov obrnemo novo stran v zgodovini benda, kar Radio Unfriendly album nedvomno je!«

V začetku aprila prejšnjega leta so fantje najprej predstavili svojo EP izdajo 7 pesmi in napovedali, da so izdajo novega albuma zamaknili na pomlad prihodnjega leta. Šaljivi Primorci in Štajerec so zadnje leto tako intenzivno ustvarjali v studiu na Metelkovi s producentom Rokom Podbevškom, medtem ko je pri miksanju albuma v sodelovanju z nemški studijskim tehnikom Arnejem Neurandom (Guano Apes, Subway to Sally,..) veliko pripomogel legenda slovenske rock produkcije Žare Pak. Mastering so fantje tokrat zaupali Janezu Križaju. Fantje so posneli in dodelovali nove pesmi, na albumu pa se jih bo tokrat znašlo 12. Prvi single in napoved albuma je odlično odigrala pesem in spot zanjo »Any Place to Go«, nadaljevanje promocije pa bo tudi v znaku hitrosti in glasnosti.

In kdo bi lahko lepše pričaral pravo koncertno vzdušje ob izdaji novega albuma, kot ravno Elvis Jackson. Pet albumov in en EP album, več videospotov (preko deset), preko 900 koncertov in odmerjena doza humorja, poskočnega skaja, reggaeja, rocka, popa, punka in nažganih kitar. Album “Against The Gravity ” je skupina uspešno predstavljala na največjih festivalih in večjih klubih po Evropi ter sosednjih državah. Elvis Jackson so bili pri nas doma zasluženo deležni širše medijske prepoznavnosti, na tujem pa jih poznajo po nepozabnih in atraktivnih nastopih. Začeto nadaljujejo in še stopnjujejo z novo izdajo, zato so za goste ponudili tudi intenziven koncertni posladek, madžarsko skupino Subscribe, s katero so napadali madžarske odre in si priborili tudi nastop na večkrat nagrajenem Sziget festivalu.

Gleda na odzive na koncertih so Elvis Jackson verjetno najbolj poskočen in energičen živi rock bend v Sloveniji! Tokrat si lahko obetamo nekoliko drugačen koncert, saj nameravajo predstaviti več novejših punk rock nažganih pesmi, medtem ko bodo nekaj t.i. »the best of hitov«, ki se najdejo na relaciji ska, reggae in popa, ampak še vedno s pravo mero energije in občutka, ponudili kot obvezno razvedrilo in dodatek.

Več informacij na:

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/777252932361495/?ref=3&ref_newsfeed_sto

Facebook: www.facebook/ElvisJacksonmusic

Twitter: https://twitter.com/ElvisJackson

VIDEOSPOTI:
ANY PLACE TO GO
I BELIEVE IN
WINDOW
NOT HERE TO PRAY
WAKE ME UP
THIS TIME
STREET 45

VSTOPNICE
Predprodaja vstopnic preko sistema Eventim.
Prvih 100 vstopnic po ceni 8€, naslednje po ceni 10€, sledi kontingent vstopnic po ceni 15€, na dan koncerta po ceni 18€.