Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

23
Jan
Elemental
21:00
15€, predprodaja 12€


Energična zagrebška hip-hop/soul/funk zasedba Elemental na veliki regionalni turneji slavi 15-letnico delovanja in predstavlja svoj zadnji album U redu je!

Daljnega leta 1998 so začeli kot reperska trojka z didžejem, 15 let in 6 albumov kasneje pa so Elemental polnokrvni bend in širokim regionalnim dometom.

Skupina je nastala leta 1998, ko so svoje moči združili zagrebški grafitar, mc in fristajler Ink, producent in mc Shot, (ex-Young Lords skupaj s Targetom) ter raperka in pevka Remi. Kmalu so se pridružili kultni zagrebški kliki »Blackout«, a vseeno ubrali svojo pot in svoj stil. Shot, ki je kasneje zagrebškemu občinstvu predstavil tudi balkanskega raperskega heroja Eda Maajko, kateremu je s svojimi podlagami pomagal utirati pot, je slovel po svojem jazzy stilu produkcije, s katerim so na sceno zakorakali Elementali. S svojim značilnim jazzy in funky zvokom so se odpravili v studio, kjer so za malo zagrebško založbo KondorComm posneli debitantski album »Moj, njegov i njen svijet«. Plošča je izšla leta 2000, konzumenti pa so bili večinoma poslušalci raperske scene. Shot je medtem produciral tudi ploščo zagrebškemu dvojcu »Nered i Stoka«, ki sta svojo ploščo izdala pri isti založbi.Elemental imajo danes 7 enakopravnih članov.

Skupino sedaj sestavljajo pevka Mirela Priselac Remi, Luka Tralić-Shot, Erol Zejnilović (kitara), Davor Zanoški (klaviature), Ivan Vodopijec (bobni), Konrad Lovrenčić (bas) in Vida Manestar (backvokal). S to zasedbo so posneli tudi tretjo ploščo »Male stvari«, ki je izšla jeseni leta 2004 in velja za prvi hrvaški hiphop album, na katerem ni nobenega sampla in je v celoti odigran v živo. Njihov zadnji – šesti album z naslovom U redu je je izšel maja 2013 za založbo Menart in ga bodo prestavili tudi ljubljanski publiki.

www.elemental.hr