Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

1
Dec
Editors
20:00
23€ predprodaja, 25€ na dan dogodka


Editors se vračajo! Eden najboljših in najpopularnejših angleških indie-rock bendov se vrača na evropske koncertne odre z novim albumom, ki izide jeseni 2015! Vračajo se tudi v Slovenijo – po polnih Križankah pred 4 leti, tokrat na svoj prvi ljubljanski klubski nastop – v Kino Šiška!

Vstopnice v prodaji od četrtka, 30. aprila 2015.

Ko je neki oboževalec odkril njihov novi komad ‘No Harm’, ki je skrit na aktualni kompilaciji založbe Play It Again Sam, in ga delil s svetom, je bilo mogoče slišati prve sadove z njihovih snemanj v odročnem Zahodnem škotskem višavju. Trenutno potekajo zadnje obdelave skladb za njihov novi album, ki izide jeseni 2015 in je prvi, ki so ga producirali sami, miksanje pa je prevzel Alan Moulder. Komad ‘No Harm’ si je trenutno mogoče brezplačno prenesti z uradne spletne strani.

Zadnji album Editorsov ‘The Weight Of Your Love’ (2013) je njihov največji dosežek v karieri, ki je tudi sicer polna vrhuncev. S kopičenjem uvrstitev na lestvice desetih najbolj prodajanih po Evropi (med drugim prva mesta na Nizozemskem in v Belgiji ter četrta zaporedna uvrstitev med naj deset v Veliki Britaniji) je bendu priskrbel pozicijo headlinerjev na festivalih Rock Werchter in Lowlands ter večerne nastope na Glastonburyju in Readingu, poleg tega pa še dolg seznam prek 100 koncertov in festivalov na štirih celinah, vključno z njihovim čisto prvim koncertom v Afriki.

Album ‘The Weight Of Your Love’ je sledil dvema zaporednima uvrstitvama na sam vrh lestvic prodaje v Veliki Britaniji, albumoma ‘An End Has A Start’ (2007) in ‘In This Light And On This Evening’ (2009). Do zdaj so samo v Veliki Britaniji prodali več kot pol milijona izvodov svojega prvenca ‘The Back Room’ (2005), skupaj pa so Editorsi po svetu prodali več kot 2 milijona svojih albumov.

Facebook dogodek