Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

27
May
East Rodeo Septet
20:30
10€, predprodaja 8€


Indekš lekcija

Verjetno najbolj avanturističen Indekš večer doslej! Kombinacija energičnega avant rocka in avant jazza istrsko-italIjanskih znancev East Rodeo, okrepljenih s pihalsko sekcijo italijanskega kolektiva El Gallo Rojo, ter belgijskih avant indiejancev BRNS, enega trenutno najbolj zanimivih evropskih bendov, ki zapolnjuje vrzel med Animal Collective in Fugazi!

EAST RODEO SEPTET (Hr/Ita)

Nenad Sinkauz – guitars, vocals, fx

Alfonso Santimone – live electronics, keyboards, fender rhodes

Alen Sinkauz – bass, vocals, fx

Federico Scettri – drums

Piero Bittolo Bon – alto sax, clarinets, flute

Gordan Tudor – tenor sax, alto sax

Beppe Scardino – baritone sax, bass clarinet

East Rodeo v KŠ gostimo že tretjič (prvič so nas obiskali v družbi s Foltin, drugič pa z Goribor), tokrat pa prvič v razširjeni zasedbi, v družbi trojice free-jazz saksofonistov.

Leta 2007 oziroma pet let po ustanovitvi je skupina doživela prenovo  - hrvaška glasbenika Alen Sinkauz (bas kitara) in Nenad Sinkauz (kitara) s svojima italijanskima prijateljema, Alfonsom Santimone (klaviature) in Federicom Scettri (bobni), pričela “glasbeni spopad”, ki naj bi odslikaval trenje med vzhodom in zahodom, med komponiranjem in improviziranjem. Oder jim predstavlja bojišče, na katerem se bije bitka med melodijami, hrupom (noise) in improvizacijo. Ustvarjajo glasbo, ki nenehno spreminja obliko in strukturo ter hkrati odseva različna kulturna ozadja iz katerih izhajajo člani. Po odličnih odzivih poslušalcev in glasbenih kritikov na njihov zadnji album Morning Cluster, kjer se kot gosta pojavljata tudi Marc Ribot in Warren Ellis (Dirty Three, Grinderman) se East Rodeo pomikajo naprej proti novemu poglavju v njihovem ustvarjanju in zasedbi. East Rodeo Septet namreč med svoje člane dodaja še dva glasbenika na pihalih, ki prihajata iz italijanske kolektive El Gallo Rojo in ki sta že sodelovala pri ustvarjanju albumaMorning Cluster. Od East Rodeo Septeta lahko torej pričakujemo energijo, ki izhaja iz tekmovalnosti med močjo čistega roka in neustrašne improvizacije – faktor, ki lahko vsak koncert spremeni v unikatno izkušnjo.

https://www.facebook.com/pages/East-Rodeo/267172961276

BRNS (Belgija)

Zasedba BRNS prihaja iz mešanice srednjeveških in postmodernističnih kotičkov Bruslja in se odlikuje z živalskim magnetizmom in izjemno polnostjo zvoka. Če ste pristaši samozavestnih vokalov, hrupnih melodij in kompleksnih ritmov, boste BRNS zagotovo vzljubili. Himnični napevi kličejo asociacije na Wolf Parade, Animal Collective in Arcade Fire, ritmična kompleksnost in udarna neposrednost pa celo na Battles  in Fugazi.

Zgodba BRNS se je začela 1. januarja 2010, ko sta Antonie in Timothée nažigala električne kitare v garažah svojih staršev. Že takrat si na svoji glasbeni poti nista postavljala omejitev, poleg tega pa sta tudi mrzlično zbirala in urejala ideje, ki so postopoma vodile v produkcijo prvega albuma. Kmalu sta se jima priključila še Tim in Diego, ki sta podobo skupine obogatila s kančkom skrivnostnosti in plesnih ritmov. Člani se odlično znajdejo v svoji zmedeni, kaotični in eksperimentalni mešanici. Njihovi albumi pogosto zvenijo eksperimentalno, saj na zelo sistematičen, a hkrati inovativen način ponujajo sicer že vsem dobro poznano zmes kričanja in agresivnega mlatenja bobnov. Čeprav BRNS sestavljajo le štirje mulci, se vam bo ob poslušanju njihove glasbe na trenutke zazdelo, da jih je vsekakor več.

http://brns.bandcamp.com