Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

13
Dec
Dvatisoč13
21:00
12€, rezervacija 10€, predprodaja 8€


ŠKM banda, New Wave Syria, VVhile in Your Gay Thoughts

Prihaja dvatisoč13, že tretja izdaja večernega prereza glasbenega leta! Koledar nam je ob tej priložnosti naklonil petek trinajstega, skozi katerega nas bo peljala razgibana, raznolika, a smiselno nanizana četverica vrhunskih nastopajočih – ŠKM banda, New Wave Syria, VVhile in Your Gay Thoughts. Tri domače in ena beograjska zasedba sestavljajo le košček domačega in širše lokalnega glasbenega mozaika počasi poslavljajočega leta. Pravzaprav kar dve zasedbi na dogodku predstavljata nov material – glasbo, ki jo bomo v zvočnem zapisu lahko uživali leta 2014.

Dvatisoč13 bo letos postregel tudi s premiero hrupomentarca naslovljenega Muzika je džabe, ki prek različnih akterjev – novinarjev, promotorjev, glasbenikov poskuša raziskati vpliv brezplačnih dogodkov in ponudbe brezplačne glasbe, ki se je v domačem okolju letos še potencirala. Kako so nastali povodi za brezplačne dogodke, zakaj se izvajalci odločajo za ponudbo brezplačnih albumov, kakšen je vpliv te brezplačnosti, kdo pije in kdo plača in kam lahko vse skupaj pelje, se sprašuje kratki dokumentarni film, za katerim stoji ekipa spletne strani hrupmag.com.

ŠKM BANDA
Prevetrene dobrine legendarne četverice po prekmurskih ravnicah zavijajo že deset let! Štefan Kovač Marko Banda bo ob obeleženju prve desetke, prvič v Ljubljani predstavila tudi popolnoma svež material, ki izide prihodnje leto. Zanj je skupina v svoj nezgrešljiv slog vpeljala nov pristop, ki temelji na raziskovanju v njihovem kontekstu doslej neslišanih brenkal. Če si torej želite slišati ŠKM bendžo ali komad z naslovom Kitajski, bo dvatisoč13 prva in prava priložnost!

NEW WAVE SYRIA
Urša in Rok sta ponovno na sceni! Njun naredi-sam elektronski pop je dozorel, postal še bolj plesen, še bolj speven – obenem pa ostal tako kul, da je ob poslušanju še vedno najprimerneje nositi usnjeno jakno. Svoj težko pričakovani drugi album, Summer, je dvojica povila spomladi in nemudoma razprodala Gala halo. Decembra se vračamo na kraj zločina, da dokažemo, da Poletje deluje tudi pozimi!

VVHILE
Na poti po Evropi se bo pri nas ustavil še en dvojec – beograjska rokenrol divjačina VVhile! Stevan in Andrija sta pravkar na plošči ponovno izdala svoj prvi EP VVhile is Vanity, obenem pa je letos izšla kaseta (!) z njunimi posnetki v živo z radia Fist. Nekaj konkretnega razmetavanja ob kristalnem, naspidiranem zvoku kitare in bobnov nam zagotovo ne uide.

YOUR GAY THOUGHTS
Elektronsko igračkanje, atmosferične pasaže, dramatični bobni, melodičen vokal. En najvidnejših glasilcev mlade ljubljanske elektro scene, katerega prisotnost bo umestna v Štirki, pred Bikofejem, v Šiški ali – seveda – kjerkoli na Metelkovi. Od audiovizualne trojice Your Gay Thoughts ne pričakujemo nič manj, kakor da nas s svojo vizijo sintetično-organske fuzije prepelje direktno v dvatisoč14!

After: Specialka & FRNDZ (Blush, Holomondo, Malina …)

Info na hrupmag.com
FB Event

Vstopnina: 8€ v predprodaji (Gala hala na dogodkih, Madness Shop, Trubarjeva 16), 10 € z rezervacijo na specialka.events@gmail.com, 12 € na dan koncerta