Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

16
May
DubLab: Mexican Stepper Ft. Djiman
22:00
3€


MEXICAN STEPPER (Mexico)

Aktivni član tretjega vala mehiškega duba, ki je v stiku z glasbo že od zgodnjih let svojega življenja, Yasser Serrano a.k.a. Mexican Stepper je projekt ustvaril v letu 2009 s trdnim namenom ponuditi  DUB, ki bo imel zadosten učinek na mednarodno DUB skupnost. Njegov osebni stil tvori mešanica francoskega in britanskega DUBa ter mehiške glasbe.

Glasbo je izdajal za različne založbe po, na primer za ODGprod, eno najreprezentativnejših svetovnih DUB založb, in za Marèe Bass, Electronic Music Aztek, Dubophonic NetLabel, Boom One Records. Izdal je dva LP-ja “Teotihuacan: Pyramid of the Sun” in “In Your Eyes” ter pet EP-jev, “Meets Ibel Campbell”, “Mad Sunday”, “ The Remixes”, “Children of the Sun”, “Run in Tell: The Remixes”.

Omenjeno glasbo je zahvaljujoč založbi Culture Dub Records v sodelovanju z Sista Bethsabée Sound Records mogoče slišati na vinilu, nedavno pa je izdajo “Les 4 vents”, za katero je miks ustvaril veteran globalne DUB scene “Chazbo Chong”, na vinilu ponudila tudi založba Emana.
Mexican Stepper tudi sicer redno izdaja na različnih kompilacijah ter sodeluje z različnimi producenti širom po svetu. V domači Mehiki s svojimi raznorodni projekti narodnega DUBa ustvarja pod glasbenim vodstvom NetLabel Bass Revelation Records.

Za projekt sta bili ključni leti 2014 in 2015, ko je v okviru dveh evropskih turnej obiskal Nemčijo, Francijo, Italijo, Španijo in Švico ter nastopal na različnih lokacijah – od skvotov, piratskih dogodkov, do festivalov, kot so Serendubity, Mash Up the Valley, Telerama Dub in drugod, kjer si je oder delil z imeni, kot so Mad Professor, Prince Fatty, Iration Steppas, Mungos HI-FI, Ondubground, Vibronics, Brain Damage, MR. Wilson, Marina P, Revolutionary Brothers, Culture Dub, Welders HIFI, Roots Raid, Majd Hubb, Panda Dub, Krak in Dub, Troy Berkly, Ras Kush, Dan – I. I Soundcloud

DJIMAN (CH)

Producent, MC in selektor, bo k vsemu s svojim nastopom dal še pikico na I. Predhodno je bil DJIMAN neodvisni artist v navezi z REDUBTION sound system, MIGHTY YOUTH sound system, in mnogimi drugimi…, tokrat v navezi z Mexican Stepperjem.

DubLab @ Facebook
Support Reggae.si

Dubbing is a must!!!

Vstopnina: 3 eur