Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

27
Feb
Dubioza kolektiv
21:00
12€


Dubioza kolektiv ● Happy Machine Tour | BRIŠČIKI ➡ sobota 27.02.

#Vstopnice na prodajnih mestih #Eventim spletna prodaja:http://goo.gl/yDyxJW

Na Kras se v okviru 10. obletnice festivala Glasba brez meja in 10. jubileja glasbenega prizorišča v Briščikih po treh letih vrača bosanska dub, ska, punk rock zasedba Dubioza kolektiv, ki obeležuje trinajsto leto ustvarjanja in se ponaša že s sedmim albumom. Glasbeni hiti »Kažu«, »U.S.A.«, »Kokuz« navdušujejo množice na številnih evropskih festivalih, kjer zasedba trenutno zažiga s svojo turnejo Happy Machine Tour.
27. februar bo zapisan kot praznik pozitivne energije, pronicljivih besedil in nalezljivih glasbenih ritmov., prihod kultne bosanske zasedbe pa bo nedvomno razveselil zvesto slovensko in zamejsko publiko.

Dubioza kolektiv so prejemniki številnih nagrad, med drugim tudi MTV European Award 2011, Best Independant Album 2011, ki jo podeljuje IMPALA. Skupina je svoje izjemne glasbene talente pridobila med vojnim obleganjem Sarajeva, zato verjetno še bolje kot drugi poznajo pomen glasbe kot ščit pred negativnimi mislimi. Turneja Happy Machine je letos gostovala v več kot 50 evropskih mestih, med drugim tudi na najbolj znanem festivalu na svetu Glastonbury, ki je s povabilom bosanski zasedbi izkazal posebno priznanje za njihovo ustvarjanje na področju glasbene industrije. Nastop Dubioza kolektiva na Glastonburyju označuje tudi prvi preboj skupine iz regije na največji glasbeni oder.

Zasedba Dubioza kolektiv je pred kratkim predstavila svež videospot za pesem Free.mp3 (The Pirate Bay Song), ki napoveduje izid novega albuma Happy Machine v katerem bodo kot gosti nastopili izjemni glasbeniki kot so Manu Chao, Roy Paci ter španska zasedba La Pegatina. V hudomušnem videospotu so se lotili Miley Cyrus, Baracka Obame in celo zadnjice starlete Kim Kardashian. Za produkcijo je poskrbela Fabrika, kot režiser se je podpisal Salem Kapić Kantardžić, direktor fotografije je bil Erol Zubčević, za animacijo pa sta poskrbela Toni Huml in Fabrika. “Sama pesem je posvečena ustanoviteljem spletne strani The Pirate Bay, ki so bili aretirani zaradi digitalnega kriminala. Pesem raziskuje avtorske pravice v digitalni dobi, zasebnost na internetu in svobodo informacij. Občudujemo navdušence kot so Wikileaks, The Pirate Bay, ljudi, kot je Edward Snowden, ki se borijo proti vladi in velikim korporacijam, a to ne za osebno korist, temveč zato, ker verjamejo v neke ideje, tudi na račun osebne svobode. Vedno je navdihujoče gledati ljudi, ki najdejo način, da prelisičijo sistem,” so dejali člani Dubioze. Videospot si je ogledalo že skoraj 4 milijone oboževalcev.