Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

26
Sep
Dubioza Kolektiv
20:00
17€


V ljubljanske Križanke se v okviru Kurzschluss Spezial! po petih letih vrača bosanska dub, ska, punk rock zasedba Dubioza kolektiv, ki obeležuje dvanajsto leto ustvarjanja in se ponaša že s sedmim albumom. Glasbeni hiti »Kažu«, »U.S.A.«, »Kokuz« navdušujejo množice na številnih evropskih festivalih, kjer zasedba zažiga s svojo turnejo Happy Machine Tour 2015.

26. september bo zapisan kot praznik pozitivne energije, pronicljivih besedil in nalezljivih glasbenih ritmov.  Ustvarjalna ekipa Kurzschlussa napoveduje predčasni obisk prestolnice. Do zime je še daleč, zato ekipa napoveduje glasbeno Kurzschluss Spezial! predigro. Na različnih lokacijah v Ljubljani bodo nastopili mednarodno uveljavljeni glasbeniki, ljubljenci festivalskih odrov in kultni regionalni bendi. Kot običajno, lahko tudi tokrat obiskovalci računajo na vnovičen praznik glasbe in nočnega življenja.

 

Gostje prvega Kurzschluss Spezial! bodo Dubioza kolektiv

Turneja Happy Machine 2015 bo letos gostovala v več kot 30 evropskih mestih, med drugim tudi na najbolj znanem festivalu na svetu Glastonbury, ki je s povabilom bosanski zasedbi izkazal posebno priznanje za njihovo ustvarjanje na področju glasbene industrije. Nastop Dubioza kolektiva na Glastonburyju označuje tudi prvi preboj skupine iz regije na največji glasbeni oder.

A prihod kultne bosanske zasedbe v prestolnico bo nedvomno razveselil zvesto slovensko publiko, še posebej zato, ker kritiki turneji namenjajo precej spodbudnih besed. Dubioza kolektiv so prejemniki številnih nagrad, med drugim tudi MTV European Award 2011, Best Independant Album 2011, ki jo podeljuje IMPALA. Skupina je svoje izjemne glasbene talente pridobila med vojnim obleganjem Sarajeva, zato verjetno še bolje kot drugi poznajo pomen glasbe kot ščit pred negativnimi mislimi.

Koncert Dubioza kolektiva v ljubljanskih Križankah 26. septembra napoveduje srečanje ljubiteljev ska, dub, hip hop glasbenih ritmov in žive glasbe ter zagotavlja posebni koncertni dogodek, ki ga ne gre zamuditi.

 

Več informacij na www.facebook.com/Kurzschluss inhttps://instagram.com/kurzschlussclub/.

 

Odgovorni organizator prireditve:

Črni Poni d.o.o.

Trubarjeva cesta 79

1000 Ljubljana