Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

29
Jan
Dub Club: Brain Damage
21:00
8€ z rezervacijo, 10€ na dan dogodka


Deset let mineva, odkar smo imeli čast prvič gostiti Brain Damage v Gala hali. Prav Brain Damage so “krivci” za nastanek cikla DUB CLUB, v katerem smo gostili največja imena electro-dub scene, kot so Ez3kiel, Zenzile in High Tone, vse tiste, ki uporabljajo dub kot osnovo, ki jo nadgradijo v drugih žanrih (Dub Trio, D’Aqui Dub, Jazzsteppa idr.) pa tudi roots dubberje, kot so npr.velikani Dub Syndicate. Na kratko, Brain Damage so nam odprli vrata v drugo dimenzijo.

Prvih 12 let je skupina delovala kot duo, Raphael Talis na basu in Martin Nathan na mašinah. V studiu sta zganjala popolnoma razumske, perfekcionistične sešne, na odru je divjala njuna vojna “bas kitara vs. mašine”. Studio, v katerega sta bila zaprta neskončno dni, je dal rezultat petih opusov na založbah Hammerbass in Jarring Effects. Z njimi sta podirala meje glasbenih klasifikacij, sploh, če so ju prehitro katalogizirali pod oznako “dub”. Sodelova sta z različnimi artisti, kot so npr. Zion Train, Alpha & Omega, Vibronics, Mohammed El Amraoui, Vuneny in Black Sifichi ter se igrala z uporabo drugih kultur in tujih jezikov kot z inštrumenti. Veliko sta nastopala tudi po Balkanu, ki jima je, po njunih besedah, dal nič zaslužka, a ogromno materiala za ustvarjanje.

Basist se je po dolgih letih sodelovanja v letu 2011 poslovil in Martin Nathan, tudi sicer srce in duša skupine, je ohranil Brain Damage kot solo projekt in ga odpeljal na novo pot. Sledila je kolaboracija s High Tone (“High Damage” – 2011-2012) ter LP “What you gonna do?” (Jarring Effects, 2012), ki se vrača h koreninam UK- Jamaican dub stilu. Martin svoje v živo zmiksane vragolije, ki dostikrat kulminirajo v pravo trance ekstazo, še vedno uspešno predstavlja na evropskih in svetovnih odrih, po slabih štirih letih pa se vrača tudi na oder Gala hale. Vabljeni!