Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

28
May
Druga godba
20:00
40€ festivalska vstopnica, 30€ dnevna vstopnica


Druga godba, mednarodni festival izjemnih glasbenih talentov, je eden najpomembnejših glasbenih festivalov osrednje Evrope. Druga godba že 31 let odkriva neznane glasbene vsebine in geografske teritorije ter svojim obiskovalcem omogoča izvrstno in navdihujočo glasbeno izkušnjo.

Kakovostna programska raven, novi pristopi, različni glasbeni izrazi in vsebine so temelj, ki se ga nadgrajuje iz leta v leto. Izvrstnost festivala prepoznavajo tudi pri Songlines Magazine iz Velike Britanije:Druga godba se je že peto leto zapored uvrstila na seznam 25 najboljših mednarodnih festivalov v letu 2015!

15 odličnih zasedb na devetih odrih najboljših klubov in koncertnih dvoran, bo od 28. do 30. maja popeljalo prestolnico na psihadelično pot, ki se bo prepletala z ženskimi glasovi in ritmi duba.

V četrtek 28. maja bo festival v Klubu Cankarjevega doma otvoril taboriščni blues Azize Brahim, sledila bo mavretanska zvezdnica Noura Mint Seymali. Večer se zaključi v Pritličju, kjer bo legenda duba Dennis Bovell skrbel za dubovsko glasbeno podlago.

V petek 29. maja nadaljujemo v Kinu Šiška, nežna a karizmatična Hindi Zahra, povratnica in vsekakor ljubljenka občinstva, bo zazibala poslušalce v ritem, ki se bo stopnjeval na koncertu tUnE-yArDs.

S prijazno pomočjo avtobusov LPP, ki bodo v času festivala brezplačni za obiskovalce koncertov, se bomo prestavili v Gala Halo,Yasmine Hamdan, ki je zapeljevala v Večnih ljubimcih Jima Jarmuscha, bo zapeljala tudi drugogodbaše. Psihadelična pot se začenja v Channel Zero, Hayvanlar Alemi, včasih krotki, včasih divji, bodo utemeljevali izbiro svojega imena: živalsko kraljestvo. Menza pri koritu bo servirala Sons of kemet, ki bodo globoko v noči prebujali babilonske duhove. Klub Gromka bo zatočišče vseh, ki tavajo po svetu: DJ Ops in D. Watts Riot, brezplačno za vse radovedneže.

Sobota 30. maja se bo začela v balkanski prestolnici glasbe, na Dunaju, od koder prihajajo Madame Baheux. Brzi vlak se bo ustavil v Linhartovi dvorani CD, Božo Vrećo bo s svojim čarobnim in fluidnim glasom ukrotil demone prejšnje noči. Oder bo prepustil Sílvii Pérez Cruz in Totiju Solerju, ki s svojo vročekrvno interpretacijo pričarata prašne in vroče španske ceste.

Zvečer ponovno čaka Kino Šiška in nova, sveža, razigrana Katalena! Nadaljujejo Canzoniere Grecanico Salentino, poskočno in pristno, plesno in prepevajoče.

Veliki finale letošnje 31. Druge godbe bo v Stari mestni elektrarni: Batida! Ritem prepleten s plesom in aktualnopolitičnimi video sporočili bo bombastični zaključek fantastičnega festivala.

Ob glasbi pa tudi DJ delavnica, konference, okrogle mize, pogovori, Otroška godba (Ba-rock: Marko skače in repa) in varstvo za malčke v času koncertov v Kinu Šiška. Vsi dogodki podpornega programa so brezplačni.

Letos nas s ponosom podpira Pivovarna Laško, ki bo na vseh prizoriščih skrbela za specialno vzdušje.

Za dobro obveščenost drugogodbaških poslušalcev, kot glavni medijski pokrovitelj skrbi VAL 202; nepogrešljivi  podpornik je vsako leto tudi Radio Študent.

Ministrstvo za kulturo prepoznava nacionalni pomen Druge godbe, Mestna občina Ljubljana se zaveda koliko festival oživlja koncertno ponudbo prestolnice.

Koproducenta festivala sta Cankarjev dom in Kino Šiška. Kakovostni program je rezultat tesnega sodelovanja med tremi močnimi institucijami.