Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

24
Jun
Down
21:00
23€


Ljubljanski DOWN bratovščini z velikim razočaranjem sporočamo, da je zasedba DOWN zaradi nepričakovanih in neugodnih zapletov s potovanji in logistiko prisiljena preložiti svoj koncert v Kinu Šiška, napovedan za 24. junij.

Vsem, ki vstopnice že imate, bo kupnina vrnjena v celoti, novi datum pa bo objavljen kmalu. Opravičujemo se za morebitne nevšečnosti, ki smo jih s tem povzročili oboževalcem, pa tudi agentom in organizatorjem, ki so si zelo prizadevali, da bi bend pripeljali v Slovenijo. Več informacij o novem datumu bo na voljo na spletni strani benda www.down-nola.com. Hvala za razumevanje. S spoštovanjem, DOWN Management

Prizorišče:Katedrala

PHILIP ANSELMO
PAT BRUDERS
JIMMY BOWER
KIRK WINDSTEIN
PEPPER KEENAN

Tipična biografija benda z juga se večinoma začne s klišejem in zguljeno frazo: iz kalnih močvar, ali rojeni in vzgojeni v rečnem zavoju. Za Down so takšna občutja, čeprav je v njih tudi zrno resnice, povsem odveč. Down namreč ni tipičen bend z juga. Vseeno pa to je bend, ki ga je okolica pregnetla in ukalupila. Strasten, osredotočen, oprijemajoč se svojega neworleanškega ponosa in vzgoje, prav kakor louisianska starčeva brada, ki se ziblje in drsi iz magnolij, poškodovanih v orkanu in prežrtih s termiti. Z vojno zaznamovana preteklost bratovščine je poklon trmi in povračilu, ki je v nasprotju z vsemi predhodno skombiniranimi zasedbami in v rock, blues in metal introspekciji išče navdih in spodbudo za te čase. Down so svojo zastavo obesili visoko, da jo vidijo vsi ušivi bedni nevoščljivci. Svoje idole nosijo na žuljavih rokah, poosebljajo obup in do pike prikazujejo agonijo. Predstavljajte si, da v teh sodobnih postpunkovskih časih zgodnji južnjaški rock pretlačite skozi cedilo Geezerja Butlerja. Tega, kar počne zasedba Down, ni mogoče opisati z besedami, tako kot ni mogoče opisati zasedb “svetlobna leta stran od New Yorka”, s katerimi si delijo člane: Crowbar, Corrosion of Conformity, EyeHateGod in Pantera. To je kemija. To je rešitev. To je bend, o katerem bodo ljudje lagali, ko bodo trdili, da jih poslušajo od vsega začetka. Ne vem, če se še kdo spomni, da je v Iraku vojna, a tu je vojna na domači fronti, v vaših glavah, v katerih se borijo nočne izvidniške misije po imenu Temptation’s Wings in Losing All.