Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

24
Aug
Domorodni četrtki: *Still Life*
21:00
vstop prost


„Welcome to S * T * I * L * L L * I * F * E.

DOMORODNI ČETRTKI: *STILL LIFE*

Just relax, enjoy your esoteric extravaganza and do as you’re told.
Like you’re used to.“

Kaj točno Still Life je ali še bo, ne vemo. Kot Facebook platformo ga moderira chat bot, ki te popelje skozi avtomatizirano čutno potovanje brez znane končne destinacije. Vmesne postaje, skozi katere vstopamo v nova glasbena poglavja, se razkrivajo sproti in spontano. Vsaka je drugačna in ponuja specifično izkušnjo, hkrati pa sledijo isti zgodbi in skupaj gradijo edinstveno osebnost. Je to spam, virus, meme? Začetek nove epizode kontroverzne serije Black Mirror? Digitalna dis/utopija? Stil lajfa?

Ekspresivno tihožitje, ki se slika ob programskem manipuliranju samplov in beatov, razpostavlja vsestranski umetnik Žiga Aljaž – eden od obrazov ZEK kruja, Inštituta za druga vprašanja, Danes je nov dan, oblikovalskih studijev ŽAŽA in Ljudje ter glasbene skupine Loudspeaker Alliance, ki se je že zapisala med nastopajoče Domorodnih četrtkov.

Zaenkrat gre zgolj za digitalni projekt, ob zaključku sezone Domorodcev pa bo “njegova pretencioznost” prerasla v “realni svet” in prvič zaživela na odru. Still Life je edina možnost, edina pot in to je edini čas. Still Life je lajf sam po sebi. Ostalo niti ni pomembno.

After: “Let’s keep that between us.”

Vstop prost!

FB event

*v primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani s pričetkom ob 22h!