Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

7
Dec
Domorodni četrtki: Kantavtorski special
20:00
vstop prost


JAKOB KOBAL, JANA BELTRAN, DANIEL VEZOJA

Najboljši koncertni četrtek v decembru pozornost usmerja na izjemno domačo kantavtorsko četico. V zadnji brezplačni ediciji Domorodcev gostimo kar tri že uveljavljene izvajalce, ki vsak na svoj edinstven način pesnijo izjemne glasbene zgodbe.

DANIEL VEZOJA: Brežičan s kitaro, unikatnim vokalom in svetovljanskim stasom

Danjel Vezoja je nedvomno eden vidnejših domačih “singer-songwriterjev” ta hip. Po razpadu nekdanje skupine TrainStation je pred tremi leti začel svojo samostojno glasbeno pot in lani izdal album Where the Light Resides. O prvencu je Gregor Bauman za Sigic zapisal, da na njem Vezojo “spoznamo kot zrelega avtorja s težo in osredotočeno avtorsko vizijo”. V njegovih skladbah se čuti, da je rasel z glasbenimi velikani, kot so Bob Dylan, Leonard Cohen, Patti Smith, Jeff Buckley in druga velika imena angleškega in ameriškega folka, sam zase pa pravi, da bi svojo glasbo uvrstil v žanr americane.

JANA BELTRAN: Intimna brezkompromisnost v ostrem minimalizmu

Vokalistka, kitaristka in polovica dua All Strings Detached Jana Beltran občinstvo pelje skozi ekspresivne življenjske pripovedi in necenzurirano pritajenost. Teža iskrenosti in direktnosti v njeni glasbi zavzame celotni prostor in izzveni v siloviti moči hrepenenja.

 

 

JAKOB KOBAL MUSIC: Od občutkov umirjenega poletnega večera do razburkanih valov

Jakob Kobal je zagotovo eden obetavnejših mladih glasbenih ustvarjalcev pri nas. Njegova glasba se brezskrbno prepušča toku in s sabo nosi občutke lahkotnosti in razposajenosti, hkrati pa je zrela in premišljena. Kljub mladostim 22-im letom se Kobal lahko pohvali z zavidanja vrednimi glasbenimi uspehi. Od tega, da je bil njegov single Cloudless Skies lani med najbolj predvajanimi komadi na Valu 202 do nastopov na prestižnih mednarodnih festivalih na Nizozemskem, Hrvaškem in v Srbiji.

After: KLARA ZUPANČIČ

Vstop prost!

FB dogodek >>