Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

12
May
Domorodni četrtki: Haiku Garden & P69: Torulsson
22:00
vstop prost


DOMORODNI ČETRTKI: HAIKU GARDEN; predstavitev prvenca
POSLUŠALNICA 69: TORULSSON

Ljubljanska alternativna glasbena zgodovina doživlja žanrski mejnik. Zabijajo ga shoegazerski mladci Haiku Garden, ki so pred dobrim letom osvežili sceno s svojimi zidovi lebdečega kitarskega ruženja, spevnimi melodijami in prelepimi atmosferami. Ti so predvsem opozorili nase kot predskupina hrupnih večernikov Mile me deaf in kot maratonci Klubskega maratona Radia Študent, v medijih pa so jih označili za sodobne Beatle (Simon Vene, Dnevnik). Na tokratnih Domorodnih četrtkih predstavljajo težko pričakovano prvo izdajo, ki bo povita istega dne in izhaja preko vaše najljubše založbe KAPA Records. Večer bo torej namenjen prav izdaji in novemu materialu z nje, zato se besedil ne morete še naučiti, lahko pa pripravite brbončice na sladko, telo na zibanje, ušesa na čepke, oči pa na VJ Kristy in njene vizualije!

Malo pred in malo po glavnini večera bosta rolala bendov zvočni tehnik in producent Bajc ter njegov kolega Čunfa, za popoln konec pa se seveda obeta še Poslušalnica 69 in Torulsson!

Na Poslušalnici 69 bo svoj izbor 69 referenčnih albumov predstavil Torulsson, ki je na različne načine glasbeno aktiven že od začetka devetdesetih. Radovednost ga je ponesla v marsikatere glasbene vode – od zgodnjega odraščanja ob klasiki, jazzu in alternativni ter pop elektroniki, do techna, elektra in še marsičesa. Tokrat bo črpal pretežno iz zlate CD albumske dobe osemdesetih in devetdesetih, kjer bo ponudil vse od EBM-a, synthpopa, post punka, dark wavea, nove romantike, pa tudi do pomembnih IDM stvaritev in “poppish” izdaj. Pričakujte presek albumov, ki so najbolj vplivale in inspirirale jedro njegovega delovanja.

Vstop prost!

FB event