Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

28
Mar
Dives + In The Attic
20:00
8€ predprodaja, 10€ na dan dogodka, 6,40€ d-š-u


V izteku marca bomo četrtkov večer posvetili dvema mladima in obetavnima trojicama, eni naši ter eni sosedovi. Avstrijke DIVES navdušujejo z doživetim surf popom, In The Attic iz Ljubljane pa so s premišljenim indie rockom lani osvojili našo Špil ligo.

Trio DIVES, ki je februarja 2016 nastal v okviru projekta Austrian Girls Rock Camp, je s svežim pristopom do tradicionalnih surf rock prvin dodobra pretresel avstrijsko podtalje. Kratkometražni istoimenski prvenec, ki kar žari od samozavesti in strasti, je leto pozneje izšel pri avstrijski neodvisni založniški stalnici Siluh Records, posnel pa ga je Wolfgang Möstl (Mile Me Deaf, Sex Jams, Killed By 9V Batteries …). Dunajčanke, pri katerih je zaznati vplive L.A. Witch, La Luz in Waxahatchee, črpajo iz medsebojnega prijateljstva in slavijo brezbrižnost mladosti, poslušalce pa zajamejo z nazankanim vrtincem kitar, basovskim utripom življenja v 21. stoletju in svetovljansko bobnarsko zagnanostjo. Iskreno, zabavno in prepričljivo.

IN THE ATTIC

Za uvod se nam bo predstavil še en indie trio, domače-mednarodni Ljubljančani In The Attic. Rusko pevko Tatiano, avstralskega bobnarja Christopherja in slovenskega kitarista Edvarda smo podrobneje spoznali že lani, ko so slavili zmago v peti sezoni naše Špil lige. Istega leta je izšel tudi njihov polnopravni prvenec Jimmy’s, “ki svoje čare razkriva presenetljivo počasi in prefinjeno, deluje konsistentno in koherentno, obenem pa nas ob zgoraj naštetih pomislekih že usmerja v prihodnost, ko bi bend lahko predstavljal eno osrednjih sil na tukajšnji alter rock sceni” (Radio Študent). Konceptualne pripovedi, harmonična zvedavost in vplivi, kot so Radiohead, Jeff Buckley ter Pile, temu vsekakor prikimavajo.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.