Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

30
Nov
Devin Townsend
20:00
27€, predprodaja 25€


Novembra bo Kino Šiška v Ljubljani gostil evropsko turnejo skupine Fear Factory, ki se ji bo na odru pridružil še Devin Townsend.

Prizorišče:Katedrala
Fear Factory so najbolj uspešni predstavniki t.i. „industrial“ metala, saj so samo v ZDA prodali preko milijon albumov. Začetki skupine segajo v leto 1989 – najbolj uspešno obdobje pa so zabeležili v 90ih prejšnjega stoletja. Po nesoglasjih v skupini in več spremembah zasedbe sta v skupini le še dva originalna člana Fear Factory – Dino Cezares in Burton C. Bell. Nova pridobitev skupine sta v letošnjem letu postala basist Matt De Vries (bivši član Chimaire) in turnejski bobnar Mike Heller. Fear Factory so junija letos izdali svoj osmi studijski album, „The Industrialist“, ki je že požel dobre recenzije kritikov in njihovih fenov in se zavihtel v sam vrh svetovnih lestvic.

Na turneji se jim bo pridružil tudi Devin Townsend, eden največjih kanadskih metal glasbenikov in glasbeni producent, ki je znan predvsem kot pevec, ustanovitelj in kitarist skupine Strapping Young Lad. Leta 2002 je osnoval skupino The Devin Townsend Band, ki jo nato v 2007 razpustil in nato po dvoletnem premoru začel s projektom The Devin Townsend Project. V septembru je načrtovana izdaja že petega studijskega albuma Epicloud, ki bo izdan na neodvisni založbi HevyDevy Records ter InsideOut Music.

Fear Factory in Devin Townsend bodo Slovenijo obiskali prvič, zato je to enkratna priložnost, da si pogledate oba predstavnika najbolj zvenečih imen metala v živo.