Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

25
Feb
Defunkt
21:00
12€ z rezervacijo, 15€ na dan dogodka


Defunkt so eno največjih globalnih imen alter funka, ki svoje godbe črpa iz avantgardne estetike funka, punk rocka in jazza.

Zasedba, ki jo je konec sedemdesetih formiral veliki Joseph Bowie, vokalist in pozavnist iz New Yorka, je v svoji karieri prepotovala cel svet. V alter kuloarjih velja ta neopisljivo eklektičen in zanimiv bend za največje ime, ki se v polju fusion funka, funk rocka in funka brez prestanka potika po svetovnih odrih. Gre za izkušeno, živo in žmohtno koncertno druščino prekaljenih muzičarjev, ki so delili oder z Jamesom Brownom, Princem, Maceom Parkerjem, Talking Headsi, Clashi, Isaacom Hayesom, Me’Shell Ndege’Ocello in mnogimi drugimi.

Njihov kult bolj kot iz studijskih plošč zaradi njihovega ekstatičnega muziciranja izvira iz živih nastopov. S svojimi nastopi so prepričali tako jazzerje kot rockerje, ljubitelje črnskega soula in funka kot tudi mnoge glasbene kritike, ki so jih v teh štirih desetletjih vzeli za svoje. Za njimi je potentna in razgibana diskografska preteklost, katere skupek bomo lahko doživeli na tokratnem koncertu.

Joe Bowie – pozavna, vokal, percussion
Ronny Drayton – kitara
Bill Bickford – kitara
Kim Clarke – bas
John Mulkerin – trobenta
Kenny Martin – bobni