Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

20
Feb
Decibelles + Jü
20:00
6€ predprodaja, 8€ na dan dogodka, 4,80€ d-š-u


Februarja nas vendarle obišče francoska zasedba Decibelles, ki imenu primerno ne varčuje s kitarskim hrupom, njena eksplozivnost pa je med drugim prepričala tudi METZ, Shellac, Beatsteaks in Thee Oh Sees. Pariral jim bo madžarski trio Jü z najbolj rockersko jazz ploščo oziroma najbolj jazzovsko rock ploščo lanskega leta.

Skupina Decibelles je svoj silovit riot grrrlovski zvočni izraz našla nekje med noiseom, punkom in kot britev ostrim popom. V njeni glasbi, zgrajeni iz predirljivih vokalnih harmonij, jeznih kitarskih šusov in hrumeče bas linije, pokapljanimi s trenutki lahkotnejše sladkobe, je čutiti tako Pixies kot Repetitor, s svojo divjo energijo pa poskrbi tudi za nepozaben nastop v živo. Poslušajte samo uvod eksplozivnega prvega komada na marca 2017 izdani plošči Tight, ‘Mess’ – že ta da jasno vedeti, da se bend ne šali. Nič čudnega, da je trojica prepričala tudi METZ, BeatsteaksThee Oh Sees in celo legendarno ameriško zasedbo Shellac, s katero je med drugim obiskala tudi italijanski festival Beaches Brew.

Madžarski trio , sestavljen iz veteranskih glasbenikov, ki so se med drugim kalili ob Johnu ZornuEugenu ChadbournuChrisu Potterju in Williamu Parkerju, se pri igranju in improviziranju svoje “glasbe ekstaze” prav tako naslanja na noise rock, pa tudi na psihedelijo, power jazz in folk. Končni rezultat? Spektakularno energična godba in eden najbolj zanimivih madžarskih bendov ta hip. Po prvencu Jü meets Møster, posnetim z norveškim saksofonistom Kjetilom Møsterjem, s katerim so nastopili tudi na 56. Jazz festivalu Ljubljana, je trojica lani izdala drugo ploščo Summa – “najbolj rockerski jazz album leta oziroma najbolj jazzovski rock album” (Nextbop).

 

Organizacija: Kino Šiška. Nastop Jü podpira Madžarski državni kulturni sklad s programom Hangfoglaló.