Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

11
Apr
Debruit
23:00
8€, do 24h 6€


Débruit je francoski čarovnik odbitih synth linij, udarnih bobnov in debelih basov, ki nas je v zadnji petletki že ničkolikokrat prepričal s suvereno vratolomno produkcijo.

rx:tx in KAPA predstavljajo:

DÉBRUIT live! (Francija)
Moz (Dostava zvuka; Hr)
Felis Catus (DMNP)
Borka (rx:tx)
VJ Ktoba

Skupaj s Fulgeance-om je član originalne ekipe častilcev basa, hiphopa in elektra Musique Large, hitro pa se profiliral zaradi edinstvenih gruvov komadov in izbora semplov, ki jih pogosto črpa iz raznih drugih godb, od zahodne Afrike do Turčije. V letu 2012 smo dobili njegov prvenec “From the Horizon”, lani pa verjetno kar vrhunec njegove kariere, plato “Aljawal”, kjer sempla izključno sudansko godbo in ki jo je ustvaril skupaj s pevko Alsarah. Débruit ničesar ne prepusti naključju. Njegove plošče, njihovi ovitki, videospoti in nenazadnje njegovi izjemni živi, občasno pravi bendovski nastopi – vse je vedno natančno premišljeno in dodelano v nulo.

Borka o plati Aljawal v Tolpi bumov na RŠu: “Suverena demonstracija, da je tudi zvočno razgibana stilska nametanka nekje med evropskim klubovjem in sudansko savano lahko povsem koherentno, občasno razburljivo poslušanje.”

Vsropnina: 6 € pred polnočjo, 8 € kasneje

FB Event