Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

20
Oct
DČ: Natriletno kolobarjenje s Praho & P69: Silvij Skok
22:00
vstop prost


DOMORODNI ČETRTKI: NATRILETNO KOLOBARJENJE S PRAHO
POSLUŠALNICA 69: SILVIJ SKOK

Natriletno kolobarjenje s Praho je projekt, nastal v glavi režiserja, pesnika, prevajalca in avtorja Jureta Novaka. Le-ta je ob izidu svoje druge pesniške zbirke, “Stare pesmi” (2011), k sodelovanju povabil svojega starega prijatelja in multiinštrumentalista Uroša Buha (Same babe, ReLight). Z njim je ustvaril skupek skladb, ki bazirajo na pesniški, melanholični in sanjavi osnovi, plemeniti pa jo mnogovrstna žanrska pisanka temačnejše, pankerske drže.Glasba je polna sanjave melanholije, cinizma, humorja in satire, poslušalcu pa podana na precej teatralen način.

Istoimenski glasbeno-literarni prvenec je nemudoma prepričal domače kritike in s svojo intimno držo, kjer glasba sledi pripovedi, poezijo predstavil občinstvu na sebi lasten način. Glasbeno ozadje je zelo minimalistično, s čimer besedila dobivajo močno težo, njim pa sledijo raznorazni šumi, zvoki mistične akustične kitare ali česa podobnega, kar spreminja njune koncerte v svojevrstne predstave, ki orisujejo duh današnjega časa.

Silvij Skok, ki bo prevzel krmilo tokratne Poslušalnice, večino prostega časa preživi v službi založbe Glitterbeat Records, ki skrbi, da se po svetu sliši glasbenike, kot so Noura Mint Seymali, Damir Imamović, Tamikrest, Aziza Brahim, Bixiga 70, Dirtmusic, Lobi Traoré, Samba Touré, Bombino, Sonido Gallo Negro, Aminata Wassidjé Traore, Afro-Haitian Experimental Orchestra, Fofoulah, Bassekou Kouyaté, Sacri Cuori, Dennis Bovell, Ben Zabo in podobni. Zadnje mesece intenzivno sodeluje s turškimi glasbeniki. Slika oktobrske Poslušalnice 69 je torej precej jasna.

Vstop prost!