Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

16
Feb
DČ: Bowrain & P69: DJ Guljo
22:00
vstop prost


DOMORODNI ČETRTKI: BOWRAIN
POSLUŠALNICA 69: DJ GULJO

V brezplačni serialki predstavljanja domačih alternativnih zasedb se tokrat obračamo k delu bolj kot ne v tujini živečega domačega skladatelja, pianista in producenta Tineta Grgureviča, sicer precej bolj znanega pod umetniškim imenom Bowrain. Bowrain je svoj štart doživel leta 2012, čeravno je Grgurevič svoj prvenec kot jazz pianist ter skladatelj v resnici izdal v Philadelphiji leta 2009, z izdajo jazzerskega albuma Balcan Flavour, ki mu je še istega leta sledil Images of Reality, leto kasneje pa dialog med pianom in govorom, naslovljen Duet with Slavoj Žižek.

Kot Bowrain je leta 2014 izdal čislani prvenec Far Out, za katerega je nizozemski webzine Festivalinfo zapisal, da je » reminiscent of the work of Thom Yorke, Four Tet and Massive Attack. This is not just another debut album«. Promocijski koncert je bil odigran v amsterdamskem Sugarfactoryju, Bowraina pa smo v domačiji lahko zasledili na festivalu Ment, Piano Day Ljubljana, kot predvoznika Lambov in na nekaj drugih koncertih.

 

 

Zvočno Bowrain za črnobelimi tipkami klesa svojo dokaj sramežljivo, a čarobno in impresivno zvočno podobo, prežeto z ritmi ambientale in v nekaj primerih sodobne elektronike. Mentalno je blizu temu, kar počne Nils Frahm, po polju senzibilne ambientalnosti, s pravšnjo mero poznavanja teorije in prakse, pa vstopa v samosvoj glasbeni svet, mnogokrat tudi preko premišljene repeticije. V kolikor je bil njegov prvenec »Far Out« znanilec spajanja skladateljske, klavirske in producentske tvorbe, je bil leto dni kasneje izdan album remixov prijeten izlet v polje sodobne elektronike, triphopa in ambientale, ki je še kako ohranjal duh siceršnjega dela Bowraina. Po remixih Bowrain na svojem Bandcampu izdaja posamične kompozocije, ena od njih »A New Beginning« pa je doživela celo to čast, da jo je na svojo “Piano Day 2016″ playlisto uvrstil Nils Frahm, s katerim ga v domačiji primerja veliko glasbenih poznavalcev. Zaključimo lahko kar s citatom londonskega Clasha »Bowrain is annoyingly massive talent«, v kar se lahko prepričate tudi na njegovem brezplačnem koncertu na odru Gala hale.

Bowrain je tik pred izdajo novega albuma Distracted, ki je plod sodelovanja s kitaristom Mariem Babojelićem in bobnarjem Robertom Nitschkejem poleg ostalih gostujočih glasbenikov. Na koncertu se bo predstavil s kitaristom Mariem Babojeličem, posebna vokalna gostja pa bo Maarina Martensson na vokalu.

Februarska poslušalnica gosti tekstilnega inženirja Gala Hale, ki skrbi za vaše Gucci torbice in jakne. Sensei Guljo se bo posebej za to priložnost transformiral v DJ-a, od vas pa za svojo storitev ne bo terjal evrskega kovanca. Starejše hip hoperske glave se verjetno mladeniča spomnijo kot DJ-a na rapperskih dogodkih izpred dobrega desetletja, avtohtoni Fužinec na začasnem delu v Šiški pa bo za tokratne goste poslušalnice obrisal prah z vinilnih plošč in predstavil svojo glasbeno zbirko, ki jo je začel polniti v poznih najstniških letih. Lepo vabljeni na hip hop zvarek z začimbo še kakšnega drugega žanra.

Vstop prost!

FB event