Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

10
Mar
Day of Metal
16:00
34€ predprodaja, 39€ na dan koncerta


DAY OF METAL – Overkill, Death DTA, Sanctuary, Abysmal Dawn, Chronosphere, Methedras, Loudblast – 10.03.2015, Kino Šiška, Ljubljana

MH Concerts in Dirty Skunks s ponosom najavljamo DAY OF METAL FEST – koncertni paket, ki je ob enem nepozaben festivalski dan. 10.3. 2015 bodo oder ljubljanskega Kino Šiška zasedli Overkill in Death DTA. Nastop obeh co-headlinerjev bodo podprli Sanctuary, ker pa za tako dozo odlične glasbe rabimo res dobro ogrevanje, najavljamo še Abysmal Dawn, Chronosphere, Methedras in Loudblast.
Sodelovanje MH Concerts In Dirty Skunks bookinga že tretje leto z odličnim naborom nastopajočih na Metaldays festivalu prepriča tako domače, kot tuje občinstvo. Zdaj se je to sodelovanje podaljšalo v odličen dan metala, ki nam bo dokončno prečistil ušesa in prebudil telo po hladni zimi.

Čast glavnih nastopajočih si bodo razdelili newyorški norci Overkill in odmevni Death DTA. Kljub temu, da bomo Overkill v Sloveniji prvič gostili klubsko, ne rabijo posebnega prestavljanja.Ekipa, ki jo že čez trideset let vodita neutrudna Boby Blitz in D.D. Verni, je že dvakrat nastopila na našem najljubšem metal festivalu v Tolminu. Trešerji, ki jih zob časa nikakor ni načel, so slovenskim metalcem dobro znani. Zdaj je čas, da prepričajo tudi v intimnem ozračju kluba.

Death DTA Tours je institucija, ki je v zadnjem času dobro razburkala metal skupnost po celem svetu. To nikakor ni zgolj še eden tribute band ali patetičen poskus ponovnega delovanja Death. Njihov namen je poklon delu Chucka Shuldinerja in Death. Tokrat se v Evropo vračajo ob dvajset letnici kultnega albuma Symbolic. Nastopili bodo v zasedbi, ki je Death tvorila v času tega albuma. Torej bomo na odru gledali Stevea Di Giorgia, Gene Hoglana, Boby Koelblea, Maxa Phelpsa in seveda posebnega gosta na vokalu Steffena Kummererja. V Kino Šiška se bomo lahko ponovno predali nostalgiji in v živo podoživeli glasbo skupine, ki je v devedesetih za vedno spremenila death metal.

Sanctuary so skupina, ki v resnici nikoli ni prenehala, zato je težko govoriti o vrnitvi. Še preden so Seattle zavzeli grungerji, so Sanctuary v tem mestu na novo definirali ameriški power metal. Albuma Refuge Denied in Into Mirror Black se še zdaj štejeta v kodeks heavy metala. Kreativna pot Warrel Dana in družbe je bila burna, saj so 1992 Sanctuary razpustili in formirali Nevermore. Leta 2010 so se začeli ozirati v preteklost in obudili Sanctuary, takrat samo za nekaj nastopov. Leto pozneje se je krog zaključil, saj so fantje k počitku položili Nevermore in letošnje leto obeležili z odličnim Sanctuary albumom The Year The Sun Died. Warrel Dane & co. v živo nikoli ne razočarajo. Prepričani smo, da bo tako tudi ostalo.

Oder in občinstvo glavnim štirim adutom večera bodo ogrevali ameriški death metalci Abysmal Dawn, švicarski trešerji Suborned, italjanski terešerji Methedras in novi up francoskega death trasha Loudblast.
Koncert začnemo ob 16h, zato si nikar ne pozabite zagotoviti prostega dneva :)
Vstopnice so že v predprodaji, dobite jih v On Parole spletni trgovini, Master Of Metal trgovini in Madnessu na Trubarjevi. Zaenkrat 34 eurov v predprodaji!

ticket link: http://www.on-parole.com/si/shop/view/day-of-metal-ljubljana-10-03-2015-ticket

OVERKILL
http://wreckingcrew.com/Ironbound/
https://www.facebook.com/OverkillWreckingCrew

DEATH DTA
http://metalcrusade.org/
https://www.facebook.com/DeathDTATours

SANCTUARY
https://www.facebook.com/sanctuaryfans

ABYSMAL DAWN
https://www.facebook.com/AbysmalDawn

SUBORNED
https://www.facebook.com/Suborned

METHEDRAS
http://www.methedras.com/
https://www.facebook.com/methedrasthrash

LOUDBLAST
https://www.facebook.com/Loudblast.official