Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

5
Oct
Danielle de Picciotto in Alexander Hacke
21:00
10€ predprodaja, 12€ na dan dogodka


Vsestranski umetniški par Danielle de Picciotto in Alexander Hacke se vrača v Šiško! Hacke nas je navdušil že kot član legendarnih Einstürzende Neubauten, skupaj z de Picciotto, soustanoviteljico znamenitega berlinskega Love Paradea, pa sta nas očarala v okviru pravljičnega projekta The Ministry of Wolves ter pred twinpeaksovsko sireno Julee Cruise. Tokrat nam bosta predstavila svoj epski nov projekt Perseverantia.

Alexander Hacke in Danielle de Picciotto v iskanju novih načinov umetniškega delovanja v svetu, ki ga zaznamujejo gentrifikacija, izginjanje identitete posameznika, vedno višji življenjski stroški in razprodaja vseh vrednot, že od leta 2010 tako rekoč neprestano potujeta naokoli. Izdajo Perseverantia je nemško-ameriški par posvetil eni od temeljnih lekcij, ki se jih je naučil v tem času – ključnem pomenu vzdržljivosti za doseganje dobronamernih ciljev.

Glasbeno svoje sporočilo predajata s temačno zmesjo dronea, noisea in psihedelije, v kateri nas v hipnotične cinematske krajine popeljeta s pomočjo predenja hurdy-gurdyja, melanholičnih godalnih melodij in brnenja basa ter kitare, ki jih le občasno podkrepita z govorjeno besedo ali osupljivim grlenim petjem. Nič čudnega, da je Louder Than War plošči prilepil visoko oceno 9/10!

Vabljeni torej na glasbeno druženje z gostoma, ki ju z veseljem vedno znova povabimo na obisk – nikoli namreč ne razočarata in vedno postrežeta nekaj edinstvenega. Na ponovno snidenje oktobra!