Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

12
Mar
Dan Rock žena 2016
21:00
5€


Ob letošnjem dnevu žena bodo oder Orto bara ponovno okupirale glasbene skupine sestavljenje zgolj iz glasbenic širšega rokenrol spektra. Po zelo uspešni premieri se bo že drugič zgodil Dan Rock Žena, katerega namen je podpreti kvalitetne ustvarjalke v rock glasbi, omogočiti njihov preboj na koncertna prizorišča ter spodbuditi zanimanje žensk za ustvarjanje in razširjanje avtorske glasbe. Na dogodku bodo sodelovale tri vse-ženske glasbene skupine in sicer Pretty Serious iz Maribora, Halter Ego iz Zagreba in Hellcats iz Ljubljane.

Vstopnina 5€

HELLCATS

Vse se je začelo leta 2006, ko so po dveh letih sestavljanja prave ekipe in pisanja besedil ter aranžiranja skladb Hellcats končno nastopile pred ljubljansko publiko na gradu Kodeljevo. S tem nastopom se je začela pisati zgodovina vse ženskega tršega rocka pri nas.

Hellcats sta ustanovili sestri Saša in Sonja Zagorc, ki sta tudi avtorici besedil in glasbe. Zaradi majhnosti slovenskega glasbenega prostora sta kar nekaj časa iskali glasbenice z željo po igranju in ustvarjanju v obsegu tovrstnega glasbenega žanra. Takih v Sloveniji ni veliko, saj je taka pot naporna in netipična za punce. Po nekaj menjavah sta odkrili kitaristko Katjo Mavec, pot do prave pevke pa je bila dolga. V zasedbi se jih je nekaj preizkušalo, da bi danes z njimi na odru stala odlična Daša Makuc.

Novembra 2013 so Hellcats izdale ploščo Divja pot ter angleško verzijo Warrior Princess, ki je ugledala luč sveta na kocertu v Milanu. Sestri sta avtorsko ploščo ustvarjali praktično od prvih korakov skupine leta 2006 in bila pri nas in v tujini izredno dobro sprejeta. Pisalo se je na kupe recenzij, prežetih s pohvalami in pozitivnimi vtisi. Glas o novi plošči se je valil od Slovenije do Nemčije, Belgije, Francije, Skandinavije, pa do Amerike in celo Japonske, kjer se je tudi dobro prodajala.

Poleg njihovega prvega videospota za pesem Divja pot (Steelrider), režiserja Simona Podgorška, so nato posnele videospot za pesem »Prerojena«  (Now is my time). Njihove ideje je odlično udejanjil režiser Jure Plešec. Več tednov je zasedala prvo mesto v oddaji Točka na RTVSlo.  Uspeh je nadgradil trenutni videospot za pesem Sanjam demone (Demon Dreams), režiserja Perice, ki je zasedal prvo mesto v oddaji Točka na RTVSlo lansko leto in je poleg tega trenutno med predlogi za naj spot leta 2015.

Na festivalu Dan Rock žena bodo dekleta predstavila novo skladbo s prihajajočega albuma.

Video:
Sanjam Demone: https://www.youtube.com/watch?v=PHnqYsavpgo
Prerojena: https://www.youtube.com/watch?v=TBq-2urpmSY

 

 

HALTER EGO

Halter Ego je bend iz Zagreba, ki je nastal leta 2014. Prvo ekipo so sestavljale Kristina na vokalu in kitari, basistka Sara ter bobnarka Zvezdana. Konec leta 2014 se jim je priključila še Ivana na drugi kitari. Stilsko se definirajo kot udaren punk-rock z blagimi primesmi hardcorea in metala. Punce so izdale EP »Zed, stani!« ter odigrale veliko živih nastopov.

YouTube:
Halter Ego, Zet: https://www.youtube.com/watch?v=ZnvU0g0CK1E

 

PRETTY SERIOUS

Pretty Serious je ženska punk’n'roll nevihta iz Maribora.

Ko so se na koncertih vedno znova srečale basistka, bobnarka in kitaristka, se je v začetku leta 2014 zgodilo neizogibno – rodil se je bend, ki svojo energijo usmerja v avtorske pesmi in žive nastope. Najlepše poslanstvo svojega ustvarjanja vidijo v tem, da jim glasba omogoča, da hkrati kritično komentirajo aktualno dogajanje, spodbujajo ženski glas in povezovanje v glasbi ter se obenem še neizmerno zabavajo.

Povsem Pretty Serious.