Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Dan D
20€, predprodaja 15€


‘Orto nam je za začetek turneje Tiho končno omogočil obrat na glavo: dvorano bomo preuredili po svoje, najbrž dodali še kako mizo in stol, vse pa obarvali z glasbo, ki je od nas niste vajeni.

Pri napovedih smo precej čustveni, zato bo mogoče bolje, da se pridete prepričat kar sami.’ – DAN D

V današnjem svetu hitrega tempa, nasičenega hrupa, množice informacij in želje po vedno več in več se je zasedba Dan D s klubsko turnejo Tiho odločila zaviti z glavne ceste in pokukati tja, kjer je zvok tišji, kjer glasba besedi da smisel in kjer se z manj sliši več.

Po že – pred leti uresničenem – akustičnem projektu ‘Izštekanih’ so se Dan D odločili ponovno izklopiti elektriko in poseči po tišjem, še bolj intimnem in minimalističnem glasbenem izrazoslovju.

Novi projekt se od prejšnjega razlikuje v zelo pomembni ‘sestavini’: inštrumentih. Zasedba se je namreč odločila za konkretno spremembo in namesto manj varnega okolja že ustaljenih akustičnih glasbil (akustične kitare, boben, klavir in podobno) pobrskala po predalih in glavah ter odkrila mnogo nekonvencionalnih – za današnji čas precej eksotičnih in ‘odštekanih’ – glasbil (žlica, kuhalnica, ribežen, zvončki, bisernica, ukulele, bariton, steklenice…).