Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

1
Apr
Dan D
21:00
15€


Dan D – 1. aprila odpirajo Orto Fest z novim studijskim albumom in promocijskim koncertom

Ena najbolj cenjenih domačih glasbenih zasedb bo 1. aprila 2015 na otvoritvi ljubljanskega Orto Festa po dolgih šestih letih predstavila svoj prvi studijski album.

Zadnji album “Tiho” je bil koncertne narave, premiero pa je s štirimi razprodanimi koncerti leta 2012 doživel prav v Orto Baru. Tokrat se na prenovljeno prizoriščeOrto Festa vračajo z novim studijskim “električnim” projektom.

Dan D so v zadnjem desetletju postali ena najbolj prepoznavnih in zaželenih rockovskih zasedb. Albuma “Katere barve je tvoj dan” (2004) in “Ure letenja za ekstravagantne ptice” (2009) sta jima prinesla koncertiranje na praktično vseh domačih glasbenih prizoriščih, dvakrat razprodane Križanke s Simfoniki RTV Slovenija, dvakrat razprodan Kina Šiška ter nabito Gallusovo dvorano Cankarjevega doma. Leta 2012 so presenetili s projektom ‘Tiho’, razprodali klubsko turnejo, leto kasneje pa izdali odmeven koncertni album na CD-ju in kaseti. Poleg tega, da so njihove skladbe med najbolj predvajanimi v domačem radijskem etru, so lani presenetili še s turnejo po slovenskih gradovih.

Tudi letos lahko pričakujemo glasbeno leto v znamenju Dan D, saj po šestih letih letos napovedujejo izid kar dveh novih studijskih albumov: prvi bo izdan 1. aprila in pospremljen s koncertom v Orto baru, datum izida drugega pa je 1. november.

Vstopnina 15 EUR, predprodaja že poteka