Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

29
Mar
Chinawoman
21:00
17€


Kataman in Kino Šiška najavljata kanadsko indie senzacijo z berlinskim naslovom ter novim singlom “Vacation from love” – CHINAWOMAN, drugič v Ljubljani!

Prizorišče:Komuna

Chinawoman, umetniški projekt kanadske režiserke in pevke ruskih korenin Michelle Gurevich, je nastal leta 2005 na Myspace-u. V domačem okolju sproducirane “Lo-Fi Pop” posnetke je objavljala “online” in jih v živo preigravala na številnih manjših nastopih po Vzhodni Evropi. Glasbo skrivnostne Michelle težko opišemo s klasičnimi glasbeno teoretičnimi obrazci,, sta pa pojma “ruska romanca” in “temačni romatični euro pop” še najbližja temu kar počne, Primerjajo jo z velikani kot so Leonard Cohen, dekadentno Nico , tudi z deli starejših sovjetskih zvezdnic kot so Edith Piaf in zgodnja Alla Pugačova, njen možat, močan glas pa bo marsikoga opomnil na Tanito Tikaram.

Michelle Gurevich je odraščala v ruski četrti Toronta ob poslušanju avtorjev in kantavtorjev evropske in ruske glasbe 70-tih. Od leta 2010 živi in ustvarja v Berlinu pod okriljem založbe Moutique (Do Make Say Think, The Hidden Cameras, Death Cab For Cutie). S stalnim prebivališčem v Berlinu se je še bolj približala svojim vzhodnoevropskim oboževalcem ter postala prava odrska atrakcija z redno razprodanimi koncerti v mestih kot so Istanbul, Bukarešta, Beograd, Moskva. Selitev k berlinski založbi Moutique je zaznamovala njeno odrsko kariero. Po uspešni “Seeking Russian Bride” turneji, je leta 2011 spremljala Patricka Wolfa po Evropi ter si pridobila navdušeno koncertno publiko v Italiji, Grčiji, Turčiji, na Nizozemskem.

S prvencem prvencem “Party girl”, drugim albumom “Show Me The Face” ter letošnjim singlom “Vacation from Love” se Chinawoman, ta do sedaj najbolj očuvana skrivnost kanadske indie scene, vzpenja v sam vrh svetovne indie senzacije.