Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

19
Dec
Čao Portorož
21:00
0€


Ljubljanska zasedba Čao Portorož po predlanskem prvencu Čao Portorož napoveduje drugo ploščo naslovljeno Čao Portorož. Vse kar ustvari Čao Portorož je Čao Portorož. Logično? Seveda!

DOMORODNI ČETRTKIČAO PORTOROŽ

POSLUŠALNICA 69: DJ BOO

Dame in gospodje, Čao Portorož!

Bend sicer letos šteje štiri leta, predlani je izdal prvenec, se lani preizkusil še na Klubskem maratonu, letos pa navdušeno zakorakal proti drugemu delu svojega filma. Alternativni rock devetdesetih, novovalovska šola, indie, rock in punk so klasični žanrski orisi, ki jih zasedba pretvarja v samosvoj izraz multijezičnih besedil in podivjanega rokenrola ali kot je ob izidu kompilacije Klubski maraton 12 dve novi skladbi za revijo Odzven komentiral glasbeni kritik Igor Bašin: “Čao Portorož, je opozoril nase lani z odličnim prvencem. V novih skladbah Ću in Anže ohranja nabrito vibro, v kateri ne moremo preslišati nalezljivega beograjsko-novosadskega trikotnika Disciplina kičme–Boye–Obojeni program.”

Bend, ki očitno simpatizira z domačimi mesti, se je album odločil posneti v Mariboru in sicer v dvorani Gustaf. Ekipa sodelavcev prav tako nadaljuje zgodbo prvega albuma. Za tehnično mojstrstvo in obračanje knofov je poskrbel Žare Pak, za mastering Janez Križaj, za vizualno podobo pa Mina Fina.

Album 19. decembra izide pri založbi Kapa. Prav na ta dan pa zasedba ploščo premierno predstavi v Gala hali.

Čao Portorož! Dober večer, Gala hala.

Vstop prost!

FB EVENT