Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

18
Jun
Caliban
20:30
24€, predprodaja 20€


Nemški oldschool metalcore CALIBAN vs. avstralski newschool hip-hop core DEEZ NUTS!

DIRTY SKUNKS predstavljajo:

CALIBAN (Nemčija)

DEEZ NUTS (Avstralija)

Vstopnina: 20 € v predprodaji (Gala Hala na prireditvah, trgovina Master (Ljubljana), ZOSO music shop (Nova Gorica) in prek On-Parole spletne trgovine), 24 € na dan koncerta

FB EVENT

VOJNA SVETOV

18. junija se bosta v Ljubljani, v klubu Gala Hala na Metelkovi ustavila popolnoma različni skupini in na odru uprizorili pravo bitko svetov!

”Co-headline” turneja povezuje dva popolnoma različna svetova. Prvemu vlada nemška metalcore zasedba Caliban, ki je že od srede devetdesetih kršila moderne metalske in hardcore konvencije. Brutalni kričeči vokal je bruhal s čustvi prepojene izpovedi strtih src, zveneč kot trpljenje tisočerih duš v Tartarju, medtem ko je glasbena podlaga združevala melodične kitarske pasaže, brutalne bobnarske ritme in neverjetno dinamiko. Z leti je bend, ki je torej sprva zvenel kot miks In Flames, The Year Of Our Lord in Bolt Thrower, rasel skupaj s popularnostjo heretičnega metalcore žanra in z leti postal skorajda evropski odgovor na ameriške Killswitch Engage. Caliban še danes odlično združujejo svet brezkompromisne brutalnosti z neverjetno močno čustveno izpovednostjo. Temu primerno je vsak njihov nastop v živo kot vihar lepote, tragedije, ljubezni, smrti in agresije. Nemški kvintet je do zdaj izdal 8 studijskih albumov. Zadnji, naslovljen I Am Nemesis, je izšel lani. Caliban so Slovenijo že obiskali, a niste jih še imeli priložnosti doživeti v odličnem ambientu, majhnega, tesnega kluba kot je Gala Hala (majhnega v primerjavi z Metalcampom, kjer so nastopili nekaj let nazaj).

Ob njih se bodo iz popolnoma drugega sveta (pa ne zato, ker so iz Avstralije) Sloveniji že drugič v enem letu (lani so nastopili avgusta, in sicer na festivalu Punk Rock Holiday v Tolminu) odlični Deez Nuts. Deez Nuts so popolnoma drugačni od Caliban – kjer so Nemci čustveni, so Avstralci cinični, zajedljivi, prepojeni s črnim humorjem in popolnoma predrzni. Bend se je namerno poimenoval po hitu znamenitega Dr. Dreja, v svoji glasbi pa združuje prvine predvsem newyorško obarvanega hardcora devetdesetih s še danes aktualnim hip-hopom in gangsta rapom – le da je to popolnoma logičen odgovor na novodobni hardcore, ki je že zdaleč pozabil na svoje bistvo in postal marketinška spaka, ki se preveč spogleduje s popom.

Vsekakor nepozaben dogodek se bo odvil v Ljubljani, v klubu Gala Hala na Metelkovi 18. junija letos. Vstopnice je že moč dobiti pri Veselih Dihurčkih, v Gala Hali, v Madness trgovini (Trubarjeva, LJ), v trgovini Master Of Metal (Kotnikova, LJ), v ZOSO music shopu (Nova Gorica) in v On-Parole spletni trgovini. /I. C./