Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

2
Jun
Cakes Da Killa (+ Tigerbalm)
21:00
8€ Indekš, 10€ redna predprodaja


Naravnost iz najbolj razgretih klubskih kleti New Yorka k nam prihaja po besedah The Needle Drop-a eden najbolj vznemirljivih novih glasov hip hopa danes – Cakes Da Killa! Po razvratih, ki sta jih v preteklih letih v Šiški zakuhala Mykki Blanco in Le1f, bo za predizpitno hedonističen uvod v letošnje poletje poskrbel reper, ki s hitropoteznimi rimami, neuklonljivim ponosom in navitimi podlagami ne le vabi, temveč kar z obema rokama vleče na plesišče.

Jezikavi Rashard Bradshaw oziroma Cakes Da Killa se s ponosno držo nikoli ni pustil popredalčkati kot “le še en” pripadnik trendovske queer hiphop scene. Renome si je lastnoročno zgradil in učvrstil s peterico odlično sprejetih mikstejpov (zlasti prelomnim The Eulogy iz leta 2013), ki so tlakovali pot njegovemu lanskemu, pomenljivo naslovljenemu prvencu Hedonism, hvaljenim na račun tako preciznega flowa kot produkcijskih spretnosti. Reper je postregel s paketom udarnih klubskih hitičev, internetne kaotičnosti, mamljivih trap odlomov in do bogate hiphoperske dediščine spoštljivih boom bap lekcij, vsemi začinjenimi z besedilno iskrenostjo, neposrednostjo in seksualnimi podtoni.

Cakes Da Killa je z albumom na plesišča spet vnesel besno, hedonistično strast in ekstatično pozibavajoče se boke, hkrati pa dokazal, da čeprav se dojemanje hiphopa v svetovni javnosti dandanes vrti predvsem okoli trojice Kendrick Lamar–Drake–Kanye West, to še zdaleč ni vse, kar žanr nudi. V senci slavnejših vre divji, nebrzdan glas ulic, ki bo v začetku junija zadonel tudi pri nas. V kakšne uživaške ekscese odpelje noč, ko newyorški original povabi na žur, je pač treba izkusiti v živo.

Za pre- in afterparty bosta poskrbela domača veterana preplesanih noči, Freeverse in DVS, ki bosta v sodelovanju z multimedijsko umetnico, ki deluje na področjih oblikovanja, ilustracije ter videa, VJ-ko 5237, s seboj pripeljala svež projekt Tigerbalm. Serialka eklektičnih basovsko orientiranih večerov sicer domuje v K4, tokrat pa bo nepredvidljiva, a vedno gurmanska selekcija raznovrstne klubske glasbe z vseh koncev sveta in spleta navduševala na Indekšu.