Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

23
Jan
BUMfest 9
18:00
10€, 15€ na dan koncerta, 29€ komplet vstopnic za vse dni


BUMfest je ime festivala, ki se je »rodil« leta 2007 v Žalcu in tam »živi« še danes. Gre za prav poseben festival, ki je povezan s tolkali in tolkalno glasbo. Ljudje si niti ne morejo predstavljati, kaj vse so glasbeniki zmožni pričarati z bogato in neskončno družino tolkal.

Festival se je popolnoma ukoreninil v Žalcu, ki je postal center tolkalnega dogajanja v Sloveniji. Tu se vsako leto znova predstavijo številni svetovno znani umetniki, pa tudi slovenski glasbeniki. Skozi vsa leta obstoja festivala so njegovo vrednost spoznali tudi obiskovalci, ki se množično vračajo – pa ne samo iz bližnje okolice, temveč iz vse Slovenije. Obiskujejo nas tudi tujci, ki živijo v Sloveniji.


Odzivi so pozitivni, prisotnost medijev velika, raznolikost koncertov pa pisana, tako da na svoj račun pride širok spekter poslušalcev. Do sedaj so se nam na BUMfestu predstavile skupine in solisti iz Tajvana, Brazilije, ZDA, Mehike, Japonske, Španije, Švedske, Francije, Belgije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske in Slovenije, s čimer pa našega popotovanja še ni konec.

Od 23. – 25. januarja 2015, bo tako v Žalcu že deveti mednarodni festival tolkalnih skupin – BUMfest 9.  Skupine oz njihovi člani tokrat prihajajo iz Francije, Hrvaške, Belgije, Avstrije in Slovenije. V Žalcu se obeta »noro« festivalsko dogajanje. Mesto Žalec, center tolkalnega dogajanja v Sloveniji,  bo te dni živelo za BUMfest. Več kot dovolj razlogov, da ste znova del edinega slovenskega mednarodnega festivala tolkalnih skupin.

Urnik festivala:

Petek,23.1.2015 ob  10h Matineja (in izven) – SToP – Slovenija
Petek, 23.1. 2015 ob 18h Otvoritev festivala in 4PK – Belgija
Sobota, 24.1.2015 ob 18h Quatuor Beat – Francija
Nedelja, 25.1.2015 ob 18h Sudar –Hrvaška

Cena vstopnic:
Predprodaja: 10 EUR
Dan koncerta: 15 EUR
Komplet (za vse tri festivalske dni – predprodaja): 29 EUR
Skupine (nad 30 oseb): 20% popust
Matineja: 4 EUR

 

Se vidimo v najbolj tolkalnem mestu v Sloveniji! Se vidimo na BUMfestu!