Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

7
Oct
Bugge Wesseltoft
21:00
15€, predprodaja 13€


S svojim novim repertoarjem za solo klavir se v Ljubljano vrača inovativni avant jazzovski pianist, skladatelj, producent ustanovitelj skupine New Conception of Jazz in založbe Jazzland.

Bugge Wesseltoft je v svoji karieri igral in snemal tudi z glasbeniki kot so Jan Garbarek, Nils Petter Molvaer, Jon Eberson, Laurent Garnier in mnogimi drugimi.

»Na svetu ni glasbenika ali umetnika, ki ga ne bi navdihovali drugi. Vendar pa je pomembno, pustiti navdihu, da se razvija, da napreduje v smeri iskanja posameznikovega edinstvenega izraza. V to verjamem in to sem vedno poskušal doseči … da bi našel tisto svoje, svoj glas. Ne bi bil rad le še ena kopija nekega vrhunskega glasbenika, preteklega ali sedanjega, v tem ne vidim smisla. Toliko dobrih stvari je že bilo narejenih, a treba je najti svoj lasten zvok.«

Bugge Wesseltoft je od začetka 90-ih let 20. stoletja izvedel impresiven in pristno postmoderen prehod iz skandinavske tradicije jazza, ki jo pooseblja ECM. Nastopal in snemal je z imeni, kot so Jan Garbarek, Sidsel Endresen, Terje Rypdal, Nils Petter Molvaer, Jon Eberson, naposled pa ustanovil svojo inovativno zasedbo New Conception Of Jazz in izvrstno založbo Jazzland Recordings.

Bugge od leta 2004 razvija solo projekt. Kot je pričakovati, njegovo solo ustvarjanje pokriva širok spekter – od melodičnih klavirskih delov do eksperimentalne in atonalne glasbe ter noisa (uspe mu celo najti prostor, da lahko vključuje nove različice standardov). Številne ritme in gruve, tako prvobitne kot moderne, povezuje v loope in jih prepleta, zvoke pogosto pači in preoblikuje kar sproti, zato imajo njegovi koncerti močan pridih proste improvizacije.

Wesseltoft je kot ustvarjalec edinstvenem sveže mešanice modernega jazza prejemnik številnih kritiških nagrad.

http://www.gubemusic.com/artist_2
http://www.ohsotrue.de/bugge