Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

18
Jul
Buena Vista Social Club
21:00
29€, VIP 35€


Legende kubanskih ritmov ponovno v Ljubljani!

Slovenijo so nazadnje obiskali leta 2010, sedaj pa se Orquesta Buena Vista Social Club® s pevko Omaro Potuondo, ponovno vračajo v Ljubljano! Nastopili bodo v sredo, 18. julija, na odprtem prizorišču Gospodarskega razstavišča. Cenejše vstopnice si lahko zagotovite do 01.07.2012!

Skupina Buena Vista Social Club® je leta 1997 izdala edini studijski album, produciran s strani Ry Cooderja in v hipu požela neverjeten uspeh. Albumu, na kateremu so bili posebej zbrani kubanski glasbeniki – ulični veterani, je sledil še film Wim Wendersa ter kasneje še serija mednarodnih turnej in albumov. Buena Vista Social Club je postal fenomen.

Trenutno so na čelu zasedbe trije glasbeniki, ki so prepoznavni iz filma Buena Vista Social Club: trobentač Guajiro Mirabal, virtuoz Barbarito Torres in pozavnist Jesus “Aguaje” Ramos. Mlajšo generacijo talentiranih kubanskih glasbenikov predstavljata vokalista Carlos Calunga in Idania Valdés, vituozni pianist Rolando Luna pa se bo pridružil svojemu dedku, trobentaču Guajiritu Mirabalu.
Nastopila bo tudi pevka Omara Portuondo, sicer članica originalne zasedbe Buena Vista Social Club, katere album iz l. 2008 ‘Gracias’ je prejel Latinskega Grammyja. Omara Portuondo je pela in nastopala že od najstniških let na Kubi. Njen glas kritiki opisujejo kot poln, dinamičen in močan.

Zadnja leta so bila izjemno uspešna za orkester. Glasbeniki so nastopali na razprodanih in predvsem znanih odrih kot so Paris Olympia, Londonski Royal Albert Hall, Barcelonski Liceu, Konzerthaus na Dunaju in Luna Park v Buenus Airesu, nastopili pa so tudi na prestižnih festivalih.

Buena Vista social Club

Vsak od glasbenikov v orkestru ima velik glasbeni razpon različnih kubanskih ritmov (son montunos, danzón, cha cha cha, bolero ter kubanski jazz), vdahnejo pa jim tudi svoj individualen pečat.  Čeprav so svoj talent brusili mnogo let, je njihova strast do glasbe ostala nespremenjena in ta občudovanja vredna skupina glasbenih velikanov še zmeraj nastopa z živahnostjo in vitalnostjo po celem svetu.
Guajiro Mirabal si je s svojim značilnim zvokom trobente in s svojo osebnostjo prislužil vzdevek “The Trumpet of Cuba”  (Kubanska trobenta). Album ‘Buena Vista Social Club Presents Manuel Guajiro Mirabal’ je bil nominiran za Grammyja ter Latinskega Grammyja, prav tako je prejel odlične kritike po svetu.

Jesus ‘Aguaje’ Ramos je s svojo pozavno bistven del “World Circuit’s Cuban recordings” že več kot dekado. Njegove voditeljske sposobnosti skupine so veliko pripomogle na turnejah s pokojnim Ibrahim Ferrerjem ter Omaro Portuondo. Kot glasbeni direktor Omare Portuondo in Rubén Gonzáleza si je pridobil pozornost na mednarodnem odru.

Barbarito Torres je bil glasbeni direktor  skupine ‘Celina Gonzalez’s Grupo Campoalegre’. Delal je z največjimi imeni kubanske glasbe in z mednarodnimi glasbeniki kot je Oscar de León. Prav tako je sodeloval z Afro-Cuban All Stars in njegov solo album ‘Havana Café’ je vseboval pesmi z Ibrahim Ferrerjem in Omaro Portuondo.

Ljubitelji vročekrvnih kubanskih ritmov, vabljeni na koncert Orquesta Buena Vista Social Club® z gostjo Omaro Portuondo, v sredo, 18. julija, na odprto prizorišče Gospodarskega razstavišča.

Predprodaja vstopnic:
Petrol servisi, Kompas poslovalnice, Big Bang, Mercator-M holidays, Hiša vstopnic Citypark in Europark, Kiosk Delo, 3dva trafike, Pošta Slovenije, Internetna prodaja, Eventim.si, Slokoncerti.si