Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

14
Dec
Bryan Adams
21:00
45€


V Ljubljano se vrača stari znanec naših odrov in velik ljubljenec slovenskega občinstva – večno mladi in na mnogih področjih aktivni Bryan Adams.

Naše odre bo obiskal že četrtič – tokrat se bo predstavil v največji dvorani pri nas. Nazadnje je leta 2006 do zadnjega kotička je napolnil Halo Tivoli, v Stožicah pa bomo z njim praznovali 30. letnico izida njegovega legendarnega albuma ‘Reckless’ in v rockovskem slogu pričakovali skorajšnji prihod novega leta.

Večkrat nagrajeni album ‘Reckless’ je v veliko knjigo rock ‘n rolla z zlatimi črkami zapisal nepozabne hite, kot so ‘Summer of 69′, ‘Run To You’, ‘Heaven’, ‘One Night Love Affair’ in ‘It’s Only Love’ (duet z eno in edino Tino Turner) in predstavlja prelomnico v Adamsonovi karieri; z njim je postal prepoznaven tudi izven kanadskih meja – leta 1985 je namreč sledila zelo uspešna svetovna turneja. V začetku septembra je izšla ponovna izdaja legendarnega albuma, ki vključuje tudi ekskluzivne bonus materijale.

Bryan Adams je najbolj prepoznaven ambasador kanadske kulture. Za njim je uspešna, več kot 30 let trajajoča kariera, v kateri je prodal 65 milijonov plošč, koncertiral na 6 celinah ter dosegel 1. mesto na lestvicah v več kot 40 državah po svetu. Država Kanada ga je nagradila s častnim nazivom »Order of Canada«, prislužil si tudi zvezdo na hollywoodski aleji slavnih ‘Walk of Fame’. Za svoje glasbeno delovanje je prejel 23 nagrad od skupaj kar 94 nominacij. Leta 2008 je bil ob 50-obletnici lestvice Billboardovih vročih 100, uvrščen na 38. mesto izvajalcev vseh časov.

Bryan Adams je izdal 10 studijskih, 5 koncertnih, 5 kompilacijskih in 2 filmska albuma. Spomnimo se le nekaterih nepozabnih pop – rock uspešnic, pod katere se je podpisal kot avtor: ‘Can’t Stop This Thing We Started’, ‘Let’s Make a ‘Night to Remember’, ’18 Till I Die’…) in balade (‘Straight from the Heart’, ‘Heaven’, ‘Please Forgive me’, ‘Have you Ever Really Loved a Woman’, ‘Everything I Do ( I Do It For You’).Konec septembra 2014 je izdal 12. Studijski album Tracks Of My Years, ki vsebuje 10 legendarnih priredb; med njimi ‘Lay Lady Lay (Bob Dylan),’ I Can’t Stop Loving You’ (Ray Charles) in ‘Any Time At All’ (The Beatles).

Svet ga pozna tudi kot nadarjenega fotografa ter predanega aktivista. Slovenci si bomo najbolj zapomnili, ko je pred dvema letoma pred začetkom smučarske sezone v objektiv ujel našo zmagovalko Tino Maze. Konec leta 2006 je imel razstavo fotografij v našem kulturnem hramu – Mestnem muzeju Ljubljana. V zadnjem času je pustil globok vtis s pretresljivo fotografsko razstavo vojnih veteranov z naslovom ‘Wounded- the Legacy of War’.

Ima svojo človekoljubno fundacijo – leta 2006 je dobil kanadsko državno priznanje za prispevke pri izboljšanju izobraževanja otrok in mladih po celem svetu. Je zagovornik pravic živali in vegan že več kot 25 let. Bryan Adams ne obiskuje živalskih vrtov in cirkusov, ker ne prenese pogleda na zaprte živali.

Bryan Adams slovi kot glasbenik, ki na nastopu da vse od sebe, njegov zaščitni znak je energičen, iskren nastop, ki vedno znova prepriča občinstvo. Prednovoletno rockovsko praznovanje bo idealna priložnost, da se zopet prepričamo o tem!