Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

5
Dec
Bollywood & Bhangra night
23:00
do 24:00 vstop prost, 3€ kasneje


BOLLYWOOD & BHANGRA NIGHT
DJ SHANTI PRIYA
+ plesna skupina RAQS ROSHNI

Miklavž bo vsem pridnim otrokom Metelkove prinesel večer indijske pop in klubske glasbe, od mastnih Punjabi beatov iz Londona, do turbo glama iz Mumbaia. Vajeti večera bo imela trdno v rokah DJ Shanti Priya, ki seznanja poslušalstvo z Bollywood glasbo že od leta 2009 in brusi pete na plesiščih vse od Ljubljane pa do Tokija.

 

 

Da bo večer še malce bolj začinjen, bo poskrbela plesna skupina Raqs Roshni, ki je nastala pod vodstvom Sylvie Valentine, priznane plesalke Bollywooda, bharat natyama in orientalski plesov. Ob njej plešejo še Eva Štruc in Urška Kovač, prek kratkim pa so osvojile drugo mesto na evropskem tekmovanju v Bollywoodu v Nemčiji.

Vstopnina: do polnoči vstop prost, 3 € kasneje

FB event

 

Ko govorimo o indijskemu popu, imamo ponavadi v mislih filmsko glasbo Bollywooda, Tollywooda, Kollywooda, Mollywooda in ostalih indijskih filmskih industrij, ki so znane po svojih slikovitih glasbenih in plesnih vložkih. Pesmi črpajo navdih iz indijske klasike, folklore in modernih zvrsti – vse od hip-hopa, disca in r’n’b-ja, pa do electro popa in funka. Bhangra je glasbena zvrst, s katero so zasloveli Londonski producenti indijskega rodu, prevsem tisti iz Punjaba, ki so svojo ljudsko glasbo podkrepili z močnimi elektronskimi beati in ustvarili žanr, ki se mu je na plesišču nemogoče upreti.