Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

31
Jul
Blaž
21:00
0€


Blaž ni novo ime na sceni, saj ga spremljevalci inštrumentalne hiphop in beatovske godbe poznajo pod njegovim prejšnjim imenom Dpek.

DOMORODNI ČETRTKI: BLAŽ (nekoč DPEK)

Kot Dpek je zaplodil himno kompilacije K4 „La Ricerca“, ki jo je pred leti izdal Klub K4, še prej pa je pri založbi Cold Busted, kjer snema tudi njegov obalni kolega Gramatik, izdal odličen EP „Sofa Bits“. Po rahlem zatišju je AGRFT-jevski študent fimske montaže zapustil varno okrilje prestolnice, se vrnil v domačo Izolo in tam posnel nov ep „B“, mladostniškega Dpeka pa spremenil v resnobnejšega Blaža. Na EP-ju se je poskušal čim manj omejevati in samo bruhati ven karkoli je že prišlo, ker pa ima v svojih genih trajno zapisan hiphop ritem, so končni komadi vsakič svež vpogled v beat strukturo. Ep je brez kakršnegakoli globjega poročila, umazani, razcefrani in surovi hiphop beati se kopičijo in prelivajo s chillout in chillwave zvoki ter sodobnimi elektronskimi primesmi, ki spremljajo hiphopersko ogrodje.

Na promociji EP-ja bo Blaz svojo glasbo premierno predstavil tudi v živo. Poleg „B“-ja bo predstavil svoj „best of“ material v live actu, kjer mu bo družbo delal bobnar Simon Intihar (metalci, pozor!), sam nastop pa bo odraz njegovega dosedanjega udejstvovanja znotraj beatovskega polja. Ep si lahko brezplačno pretočite z naslova http://blazh.bandcamp.com/album/b.

After: SOFI & XAKA (Radio Študent)

Vstop prost!

ENGLISH:

SUMMER GARDEN & GALA HALA

DOMORODNI ČETRTKI: BLAŽ (ex DPEK)

Live premier of the new EP where Blaž presents his fresh insights into the beat structure, hiphop rhythms and his best of live act material, accompanied by the drummer Simon Intihar.

After: SOFI & XAKA (Radio Študent)

Free entry!