Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

24
Jun
Billy Idol
20:00
39€


Poletni koncert svetovne rock ikone BILLY IDOLA se naglo bliža!

Nastop  priljubljenega superzvezdnika pri nas je težko pričakovan in zelo zaželjen, kar dokazuje tudi prvo mesto v glasovanju  medija “In Your Pocket” – koncert BILLY IDOLA je bil izbran za najboljši koncert poletja 2014 v Ljubljani!

Z Billy Idolom prihaja v Ljubljano, 24. junija, tudi njegov nepogrešljiv glasbeni partner, priznani ameriški kitarist in avtor STEVE STEVENS, ki je tudi sam veliko ime svetovne glasbe.

Na ljubljanskem koncertu je omogočena tudi enkratna priložnost za srečanje s priljubljenim kitaristom! Več na:

www.billyidol.net

Steve Stevens (rojen 1959) se je glasbi posvetil že v otroških letih. Študij kitare je zaključil z diplomo na prestižni njujorški ustanovi Fiorello H. LaGuardia High School of Performing Arts. Glasbeno kariero je začel v osemdesetih letih prejšnjega stoletja kot eden najbolj izstopajočih rock kitaristov – tako po zaslugi  izjemne virtuoznosti kot zaradi slikovitega imidža.

Najbolj je poznan po svojem dolgoletnem sodelovanju z Billy Idolom, Michaelom Jacksonom in Vince Neilom. Odlikujejo ga briljantna tehnika in prepričljiva izvajalska moč, virtuozno lahkotna in neprisiljena, ter eruptivna ustvarjalnost, potrjena med drugim tudi z nagrado Grammy za soavtorstvo pesmi “Top Gun Anthem”, naslovne mega uspešnice za film Top Gun. Kljub rock koreninam se je izkazal kot vsestranski glasbenik, ki z lahkoto prehaja med žanri glam rocka, popa, bluesa, post punka, progresive, jazza, elektronike, housa, flamenka in ostalih španskih stilov, zato je iskan in cenjen kot kitarist in prav sodelovanja s številnimi velikani popularne glasbe so mu prinesla svetovno slavo  - med njimi so Robert Palmer, Thomson Twins, Joni Mitchell, Ric Ocasek, Michael Monroe, Pink, Tony  Levin idr.; znamenite so njegove španske kitare v pesmi Pistolero skupine Juno Reactor, njegov prispevek v pesmi “Dirty Diana”  Michaela Jacksona je legendaren. Med Stevensonovimi najbolj opaženimi samostojnimi projekti so Atomic Playboy, Flamenco a Go Go, s projektom Bozzio Levin Stevens pa so poželi veliko priznanj z dvema odličnima ploščama progresivnega rocka.

Z nastopi v TV šovu “Married to Rock”, skupaj z ženo Josie Stevens, je postal tudi znan obraz malih ekranov.  Josie je Steva spremljala tudi na prvem koncertu Billy Idola v Ljubljani in bila zelo opažena, zlasti pri moških obiskovalcih.

Prav posebna je njegova dolgoletna glasbena zveza z Billy Idolom; v zgodovini popularne glasbe je le malo tako uspešnih  in dopolnjujočih se  partnerstev velikih glasbenih egov. Skupaj sta ustvarila  impresivno zbirko  uspešnic, ki so postale brezčasne pop rock klasike.

Po nekajletnem premoru sta  v novem tisočletju  Stevens in Idol znova obnovila sodelovanje, kar so njuni privrženci pozdravili z velikim navdušenjem. Posnela sta  odmevni koncertni seriji za VH1 “ Storytellers”, studijski ploščo “Devil’s Playground” (2005), kompilaciji “ “The Very Best of Billy Idol: Idolize Yourself” (2008),  zelo uspešen koncertni DVD “In Super Over Drive Live” (2009); idr., z Idolom sodeluje tudi pri novi studijski plošči “Kings and Queens of the Underground”, ki bo izšla oktobra 2014.

Največ priznanj in odličnih ocen pa sta  v zadnjih letih  požela  prav z nastopi na velikih festivalih in uspešnimi samostojnimi koncerti po vsem svetu.

Neverjetna kemija med Idolom in Stevensom  je zaščitni znak njunih koncertov, ki slovijo kot fantastični nastopi in občinstvo spravljajo v pravo ekstazo z izjemnim naborom velikih hitov “Rebel Yell”, “Dancing With Myself”, “Cradle of Love”, “Hot in the City”, “White Wedding”, “Flesh For Fantasy”…, kar smo doživeli pri nas pred štirimi leti – prvi nastop Idola in Stevensa s skupino pri nas, pred štirimi leti, po mnenju mnogih navdušenih obiskovalcev še vedno odmeva kot rock dogodek leta!

Billy Idol, Stevens in drugi odlični glasbeniki v skupini so že začeli z intenzivnimi pripravami in vajami za poletno turejo. Zadovoljni so, ker gre vse po načrtih in komaj čakajo, da se vrnejo na odre in k svojim številnim občudovalkam in prvržencem v ZDA in Evropi.

Tudi torek, 24. junij, se naglo bliža – ko se bo ljubljanski Tivoli tresel v udarnih zvokih največjih hitov Billy Idola, ki vabi: “Prihajam s svojim energičnim nastopom, s Stevom Stevensom in svojimi največjimi uspešnicami ter še kakšnim presenečenjem! Odlična zabava bo!”

Enkratna priložnost za srečanje s Steve Stevensom v Ljubljani, 24.6.2014 !

Stevens ima med glasbeniki in ljubitelji glasbe velik ugled in veliko privržencev, zato bodo na letošnjih koncertih, tudi v ljubljanskem Tivoliju,  organizirana  srečanja z njim.  Več informacij o enkratni priložnosti  ‘Meet & Greet’ srečanja  s  priljubljenim kitaristom Stevom  Stevensom v torek, 24.6. v Ljubljani je na strani: www.billyidol.net

https://www.facebook.com/OfficialSteveStevens

http://www.jamplay.com/teachers/80-steve-stevens

http://billyidol.net/steve-stevens/

www.billyidol.net