Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

8
Jun
Biffy Clyro
20:00
29€ predprodaja, 32€ na dan dogodka


Natanko en mesec pred izidom težko pričakovanega novega albuma Ellipsis, v Slovenijo premierno prihaja Biffy Clyro, eden najbolj vznemirljivih alter rock bendov tega trenutka!

Zgodba benda Biffy Clyro je prav toliko romantična, kot je arhetipska. Trije prijatelji iz otroštva, ki prihajajo iz škotske pokrajine Ayrshire, so ustanovili bend, izdali tri albume, ki prekipevajo od predrzne mladostniške razposajenosti, s svojim četrtim alumom – Puzzle iz leta 2007 – ki se je na lestvicah povzpel do drugega mesta, pa se jim je končno resno odprlo. Ko so zaključevali s promocijo svojega petega albuma, Only Revolutions, so bili že čisto prave zvezde, ki jim je uspevalo  nizati velike uspešnice, in to v obdobju, ko so rock bendi komaj kdaj oplazili glasbene lestvice.

Album Opposites iz leta 2011 je trojico katapultiral v povsem nove višave, saj se je takoj povzpel na prvo mesto – in nenadoma so se Biffy Clyro pridružili elitni kategoriji zasedb, ki nizajo razprodane stadione (njihova zadnja razprodana turneja se je zaključila s koncertom presežkov v londonski Areni O2), nastopajo kot headlinerji na festivalih (leta 2013 tako v Readingu, kot Leedsu in tudi na festivalu Big Weekend britanskega Radia 1) in prejemajo vrste nagrad (naj bend po izboru revije NME, naj album po izboru revije Kerrang!).

Za leto 2015 so Biffy Clyro napovedali, da si bodo vzeli prosto. Junija 2014 je frontman Simon Neil v intervjuju za 3FM dejal, da »si bodo naslednje leto privoščili umirjeno leto in se potuhnili, da se ljudje ne bi naveličali ljubkih Biffyjev.« V istem intervjuju je zatrdil, da pripravljajo približno 19 novih pesmi, a se jim zdi prezgodaj, da bi jih igrali na koncertih. Single “Wolves of Winter” so v ponedeljek, 21. marca 2016, na britanskem Radiu 1 ekskluzivno predvajali kot največji hit. Istega dne je Neil ob premiernem predvajanju singla “Wolves of Winter” kot največjega hita na spletnem radiu Beats 1 pod taktirko Zana Lowa najavil, da bo naslov njihovega novega albuma Ellipsis. Izšel naj bi 8. julija 2016, v njihovi spletni trgovini pa je kot posebna izdaja že na voljo v prednaročilu.

FB dogodek>

Koncert je vključen tudi v akcijsko ponudbo SUPER ŠIŠKA WEEK 6.–10. junij 2016, ki omogoča nakup paketnih vstopnic:
– SUPER ŠIŠKA PACK za 44,99 € (skupaj s koncerti LiimaGarbageBattlesMarko Hatlak Band) in
– EXTRA SUPER ŠIŠKA PACK za 59,99 € (koncerti SUPER ŠIŠKA PACK + Zakk Wylde).

* Če ste vstopnico za koncert Biffy Clyro že kupili, po tem pa ugotovili, da imate apetit še po ostalih Super Šiška Week koncertih, jo lahko z doplačilom na blagajni Kina Šiška zamenjate za akcijsko vstopnico SUPER ŠIŠKA PACK. Število tedenskih vstopnic je omejeno.