Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

5
Sep
Benjamin Clementine
21:00
29€ predprodaja, 35€ na dan dogodka


Ekskluzivni koncert enega najbolj markantnih glasov tega trenutka!

Vokalist v rangu Leonarda Cohena in Nine Simone s strastjo Edith Piaf. Ljubljenec Paula McCartneyja, Zanea Lowa in Davida Byrna. Prejemnik prestižne britanske nagrade mercury in francoskega grammyja. Ena najvplivnejših britanskih osebnosti po mnenju več publikacij. Eden od genijev, ki so po izboru The New York Times-a v lanskem letu pustili nezgrešljiv pečat na kulturnem področju. Prav tisti glas, ki ga je za najavo povratka Gorillaz izbral Damon Albarn. Razprodani koncerti po celi Evropi in ZDA. Preprosto najizvirnejši glasbenik svoje generacije.

Ko je britanski pevec, multiinštrumentalist in pesnik Benjamin Clementine še kot brezdomni najstnik taval po Parizu in si denar služil z uličnimi nastopi, si verjetno še sam ni mislil, da bo nekoč deležen takšnih časti in uspeha.

A že s prvo izdajo, skromnim EP-jem Cornerstone z le tremi skladbami, ni bilo več dvoma: mladenič je eden najbolj edinstvenih talentov svojega časa, s svojim neverjetnim tenorjem ter instrumentalnim mojstrstvom pa brez besed pušča še tako stoične glasbene kritike. Njegov izviren baladni pop s pridihom klasične veličastnosti, ukrojen z izjemnim smislom za dramatičnost in prekipevajoč s čustvi, spada v razred sam zase, tako kot na primer Clementineova navdiha ANOHNI in Rufus Wainwright.

Ena redkih priložnosti, da zvezdnika takega kova ujamete v živo, se na naše veselje ponuja že v začetku septembra na ekskluzivnem regijskem nastopu v Kinu Šiška. Ne ponovite napake tistih mimoidočih Parižanov, ki Clementinu niso nudili priložnosti. Pustite, da vas bosonogi trubadur presune – in prevzame.