Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

26
Mar
Bajaga I Instruktori
21:00
15€ early bird, 19€ nadaljna predprodaja


BAJAGA I INSTRUKTORI, sobota, 26. marec 2016 ob 21:00

Po več kot 30 letih delovanja in po redno razprodanih dvoranah, koncert ene največjih pop rock skupin z območja nekdanje skupne države, skupine Bajaga i Instruktori. V vseh teh dolgih letih obstoja skupine se je pevec, kitarist in avtor Momčilo Bajagić – Bajaga zapisal v srca številnih generacij ljubiteljev kakovostne pop in rock glasbe, v tem času pa so nastopil na več kot 2.500 koncertih in prodal več kot 3 milijone nosilcev zvoka! Na koncertu v Cvetličarni bomo lahko slišali mnoge uspešnice, ki jih je skupina pod taktirko Bajage ustvarila v 30. letih ustvarjanja in nastopov, med njimi zagotovo železne hite, kot so »Ruski voz«, »Zažmuri«, »Plavi Safir«, »Muzika na struju«, »Dobro jutro džezeri«, »Berlin«, »Limene trube«, »220 u voltima«, »Tamara«, »Sa druge strane jastuka«, »442 do Beograda«, »Lepa Janja, ribareva kči« in številne druge.

Vstopnice za ta ekskluzivni klubski koncert, na katerem se boste naužili dobre volje s prepevanjem vsem znanih uspešnic in začutili prave emocije, so že naprodaj na vseh mestih Eventima. Pohitite z nakupom, saj so prve vstopnice na voljo po 15€ asmo do 1.februarja.

Nekaj o Bajagi:

Momčilo Bajagić – Bajaga se je rodil 19. februarja 1960. Otroška in najstniška leta je preživel v Zemunu, glasbeno kariero pa je začel že pri 14 letih, kot pevec skupine TNT. Konec leta 1978 ga je Rajko Kojić pripeljal v Ribljo čorbo, na mesto ritem kitarista. Na začetku je igral le na nekaterih delih koncertov, sčasoma pa se je dokazal tudi kot dober avtor glasbe in besedil. Tako je že na drugem albumu sodeloval kot avtor glasbe nekaterih pesmi, na kasnejših albumih pa kot avtor kompletnih pesmi. Z Ribljo čorbo je posnel pet albumov in skomponiral glasbo za številne hite.

Njegov prvi izlet iz skupine je bil sodelovanje s skupino Frka, za svoj prvi solo album ‘Pozitivna geografija’ pa je zbral okoli sebe preverjeno ekipo beograjskih glasbenikov. Album je izšel januarja 1984, Bajaga pa še ni imel velikih teženj po solo karieri. Želel je le objaviti pesmi, ki so se nakopičile, sicer pa je želel še naprej sodelovati s Čorbo. Na prigovarjanje drugih je solo ploščo vseeno promoviral z nekaj koncerti. Prvi je bil v zagrebškem klubu Kulušič, uradno promocijo plošče pa so imeli v beograjskem Domu sindikata 21. aprila istega leta. Takrat so prvič nastopili pod imenom Instruktori.

Kmalu je prenehal delovati v Riblji čorbi in takrat se je uradno pričela njegova solo kariera. Že konec leta so ga bralci revije Rock v anketi okronali z nazivom roker leta, glasbeniki pa ‘Pozitivno geografijo’ označujejo kot najboljšo ploščo tega obdobja. Glasbeni uspehi so se začeli nizati eden za drugim. Že v začetku leta 1985 so posneli drugo ploščo ‘S druge strane jastuka’. Po glasovanju kritikov v reviji Rock so jih razglasili za najboljšo skupino leta, Bajago pa za rock glasbenika sezone. ‘Zažmuri’ je bila najboljša pesem, ‘S druge strane jastuka’ pa album leta. Uspešno kariero je Bajaga nadgradil v osemdesetih s trofejnimi albumi ‘Jahači magle’, ‘Prodavaonica tajni’ in ‘Neka svemir čuje nemir’. V času, ko je razpadala Jugoslavija pa je leta 1991 objavil nov material, mini LP ‘Četiri godišnja doba’. Na plošči je gostovala tudi operna pevka Jadranka Jovanović.

Leto 1993 je prineslo kar dva nova albuma, LP ‘Muzika na struju’ in kompilacijo ‘So Far The Best Of Bajaga&Instruktori’, naslednje leto pa je s Sašo Loknerjem skomponiral glasbo za film ‘Ni na nebu, ni na zemlji’ režiserja Miše Radivojevića in napisal glasbo za TV serijo ‘Otvorena vrata’. CD ‘Od bižuterije do ćilibara’ je Bajagine oboževalce razveselil konec leta 1996, naslednji, ‘Zmaj od Noćaja’ pa šele pet let kasneje. Material za zadnji živi album z naslovom ‘Best of Live’ je bil posnet na turneji ‘Zmaj od Noćaja’ v letu 2002 …

Leta 2003 je Bajaga napisal glasbo za film Profesionalac, ki je vključeval uspešnico »Pada vlada«. Bajaga & Instruktori so izdali kompilacijo uspešnic, ki se navezujejo na mesto Beograd, poimenovano »Ruža vetrova Beograda«, ki med drugim vključuje dve novi skladbi »Novosti« in »Ruža vetrova«, za slednjo je bil narejen tudi remix.

V letu 2005 so Bajaga & Instruktori izdali novo studijsko ploščo »Šou počinje u ponoč«, ki vsebuje devet novih skladb in mešanico glasbenih žanrov. »Šou počinje u ponoč«, »Otrov«, »Padaj kišo, keve ti« in »Kap po kap« je le nekaj skladb s te plošče. Pevka Bebi Dol nastopi kot gostja pri skladbah »Bademi i so« ter »Pesma slobode«.

V letu 2008 za potrebe serije »Vratiće se rode« naredi pesem »Bežiš od mene ljubavi«, kot tudi duet z vodjo Plavega orkestra, Sašo Lošićem z naslovom »A ti se nečeš vratiti«. Istega leta posname za srbsko teniško reprezentanco himno »Dejvis kup«, ki je predelava Bajagine skladbe »220 u voltima«. Instruktori z Bajago gostujejo na festivalu Lent, kjer nastopi tudi Riblja Čorba.

Leta 2008 je Bajaga z Instruktori nastopil na veliki avstralski turneji, ki je presegla vsa pričakovanja obiskanosti skupaj s skupino Crvena jabuka, Zabranjeno pušenje, Željkom Bebekom in Alanom Islamovićem. Konec istega leta Bajaga ustvari glasbo za humoristično serijo To toplo ljeto. Brez dovoljenja Bajage, izide kompilacija uspešnic, ki jih je ustvaril z naslovom »Gde stižu moja sečanja«.

Najbolj znana ex jugoslovanska rock skupina je objavila 10 rock albumov i 10 kompilacij, prodala je več kot 3 milijone nosilcev zvoka, imeli pa so več kot 2.500 koncertov po vsem svetu. Lani junija je Bajaga z Instruktorji docela napolnil ljubljanske Križanke s koncertom ob 30. obletnici delovanja njegove skupine. S koncertom v Cvetličarni se bomo tudi spomnili tega odličnega koncertnega dogodka, seveda s povsem novim, z vsemi največjimi uspešnicami tega že legendarnega glasbenika z območja nekdanje skupne države. Dobrodošli!

Youtube kanal
Facebook stran

Povezava do Facebook dogodka

Datum:
Sobota, 26. marec 2016 ob 21:00

Vstopnina:
Early bird: 15,00 € (Do 1.februarja)
Nadaljna predprodaja: 19,00 €

NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

Predprodajna mesta:
Eventim in Petrol

Lokacija:
Cvetličarna, Kranjčeva 20, Ljubljana