Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

25
Jul
Baits
21:00
do 22h vstop prost, 3€ kasneje


BAITS (Avstrija)

Kdo je rekel, da Avstrija nima morja?

Dunajčani BAITS bodo na naš julijski letni vrt zasadili palme ter nas odpeljali surfat sinje modre valove garažnega roknrola, grungea, surf rocka in kakor pravijo sami, fuzz popa. Idealen bend za toplo poletno noč v Ljubljani, ob katerem se ne boste počutili prikrajšane, da niste na morju.

Klasičen rock kvartet z dvema kitarama, pri katerem pa glasba sloni na pripovednem, včasih nežnem, spet drugič hrapavo jeznem vokalu vokalistke in kitaristke Sonje. Skladbe, ki segajo vse od grunge balad do surferskih izletov z značilnim ‘dum dada da’ ritmom, pa do punkish fuzzed-out izpadov so vse lepo zapakirane v značilen BAITS zvok, ki deluje pristno in simpatično.

Omenjeni surov in iskren zvok benda je mogoče slišati na večih izdajah. Do sedaj je skupina izdala dva EP-ja in sicer v letih 2015 in 2016, ter en singel leta 2017, prvi dolgometražni album pa napovedujejo za konec tega leta. Ni treba posebej omenjati, da je bila glasba posneta na povsem DIY način, kakor se za garažne bende te vrste tudi spodobi. Bend je v preteklih letih Evropo že kar prekoncertiral, o njihovem odpičenem in energičnem živem nastopu se pa lahko pridete prepričat sami!

Za fene: Alvvays, Courtney Barnett, PJ Harvey, Pavement, The Vaccines, La Luz…

Music policy: garage rock/surf rock/grunge/fuzz pop

Vstopnina: do 22h vstop prost, 3 € kasneje

Music policy: fuzz pop/garage

*v primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani s pričetkom ob 22h!

Fb dogodek >>