Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

3
Sep
BADBADNOTGOOD
21:00
14€ preprodaja, 16€ na dan dogodka, 12€ Indekš


Ghostface Killah, Tyler The Creator, My Bloody Valentine, James Blake, Feist in drugi glasbeni posebneži v obdelavi nadobudnega novojazzovskega tria? Not bad!

Tokratna lekcija prihaja iz Toronta, kjer so se leta 2011 našli trije nadobudni študentje jazza: klaviaturist Matthew Tavares, basist Chester Hansen in bobnar Alex Sowinski. BADBADNOTGOOD so že takoj na začetku začeli izzivati konvencionalnosti jazza, ne samo s svežim pristopom k improvizaciji in s futuristično zvočnostjo, ampak predvsem z izborom repertoarja ter mnogih sodelovanj z žanrsko zelo raznolikimi artisti, kot so Future Islands, Bootsy Collins, RZA, Frank Ocean, Earl Sweatshirt, DOOM, Danny Brown in mnogi drugi.

Med njihovimi prvimi feni sta se znašla tudi legendarni BBC zvezdnik Gilles Peterson in Tyler The Creator. Prvi EP BBNG, ki je izšel junija 2011, in je unikatna združitev jazzovske virtuoznosti z biseri iz sodobne glasbene produkcije in futurističnim pristopom k obdelavi zvoka, je takoj požel navdušenje med kritiki in širšo publiko.

Na plošči BBNG2 je trio zadel v polno s kombinacijo originalnih avtorskih skladb in obdelav tujih avtorjev ter z mešanjem tradicij jazza, hip hopa, punka in plesne elektronike v notorične koncertne akcije zgradil številčno živopisano fenovsko bazo in zakrožil po vseh pomembnejših festivalih od Coachelle do Glastonburyja.

Lansko leto so BBNG izdali svoj prvi polnokrvni studijski album z naslovom III za založbo Innovative Leisure, februarja letos pa je izšel težko pričakovani studijski rezultat sodelovanja z Ghostface Killahom – album Sour Soul. Good good good!

http://badbadnotgood.com/

https://www.facebook.com/pages/BADBADNOTGOOD/215708555125814?fref=ts