Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

23
Nov
Asaf Avidan
20:00
25€ predprodaja, 28€ na dan dogodka


Asaf Avidan prihaja v Slovenijo! Tudi po nakopičenih plaketah platinaste in zlate barve prodanih plošč, razprodanih koncertih in nastopanju na največjih festivalih se Asaf ne ustavlja. Publiki v Ljubljani se bo predstavil na sebi najljubši način – sam s kitaro ob ustvarjanju atmosfere prvinskih čustev. Naziv turneje ni naključen – obisk njegovega koncerta in interpretacija bogatega nabora avtorskih pesmi nudi vpogled v labirint Asafovega sveta.

Novinar The New York Times Jon Pareles je podal morda najboljši opis Avidanovega hibridnega izraza:”Umetnik, ki piše kot Leonard Cohen, poje kot Robert Plant in ima karizmo kabaretnega performerja.” Kitaro je Asaf prijel v roke šele pri 26 letih in že s prvim mini albumom Now That You’re Leaving opozoril na poseben avtorski pristop. Niz solo nastopov s kitaro in orglicami v domačem Izraelu in odobravanje poslušalcev so ga pripeljali do odločitve k okrepitvi odrskega nastopa. Nastala je skupina Asaf Avidan & The Mojos, s katerimi so izdali plošče The Reckoning, Poor Boy- Lucky Man, Through The Gale ter si priborili tudi mednarodno slavo.

Asafu tudi ta uspeh ni bil dovolj, želja po umetniškem ustvarjanju in lastnem izrazu ga je ponovno peljala v solo vode. Nastal je plošček Different Pulses, nadvse intimen in introspektiven album, v katerem se prepletajo različni horizonti in glasbeni žanri, ki jih skupaj držijo Avidanova besedila in glas. V istem obdobju se je zgodil trenutek, na katerega želi Asaf pozabiti: uspeh remiksa njegove pesmi Reckoning Song je postal hit poletja in zasedel vrhove lestvic komercialnih postaj. Avidan je na to odgovoril na najboljši možen način, in sicer z albumom Gold Shadow, v katerem je svoj razhod s takratno partnerko uglasbil skozi jazz-kabaret-blues-pop prizmo fatalističnih prehodov iz ljubezni v bolečino.

FB dogodek>