Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

16
Mar
Araabmuzik
21:00
13€ predprodaja, 15€ na dan dogodka, 10€ Indekš


Brzostrelno udrihanje po MPC kontrolerju, vrtoglavi, v živo izrešetani beati, turbo hitrostno tapkanje, ki bi lahko samo s prsti izvrtalo naftno vrtino. Ne, ne gre za prvenstvo v hitrostnem tipkanju, niti za poskus samomor z MPC-jem niti za Johna Bonhama za mašinami. To je AraabMuzik v akciji! Urbana poezija ritma, gibanja in bliskovite ročne spretnosti tega izjemnega performerja,ki bobnarsko znanje združuje z sposobnostjo producentskega blitzkriega v osupljivi živi performans.

Za intro & outro bo poskrbel Šuljo – beatmaker iz mariborskega rap kolektiva Tekochee Kru. Že več kot dekado kuje robustne in udarne beate, na katerih se je znašla večina vidnejših domačih in tudi nekaj tujih emsijev (med njimi tudi KRS One).

AraabMuzik se je rodil se je kot Abraham Orellana v mestu Providence (Rhode Island/ZDA). »Bobnam že od starosti treh let. Ko sem jih imel okrog 10, sem se začel posvečati klaviaturam in ustvarjati svojo glasbo.« Kot pol Dominikanec in pol Gvatemalec priznava, da njegova hispanska dediščina do določene mere vpliva na njegovo glasbo. Ker je bila njegova mama nekoč profesionalna pevka, ga že vse življenje obkrožajo melodije in beati. Glede lokalne hip-hop scene sam pravi: »Seveda je tu ogromno hip hopa. Tu najdete veliko lokalnih rap skupin in solo artistov, ki si prizadevajo, da bi jim uspelo, je pa dejstvo, da trenutno v tem smislu še nismo na zemljevidu.« Sam dela beate za že profilirane ustvarjalce kot so ASAP Rocky, Hell Rell, Cam’ron, Azealia Banks, Young Jeezy, Ludacris, Cassidy, Gucci Man, Busta Rhymes in mnogi drugi.

Ob njegovi hitri tehniki ustvarjanja beatov, ki jo je izjemno opazovati, ni težko razumeti, zakaj si s tem prisluži nastope od države do države. »Zadnje čase me v klubih bukirajo za nastope na mojem kontrolerju MPC v živo. To je res nekaj drugačnega in edinstvenega, tako da pravzaprav postavljam trende, hkrati pa tako omogočim producentom med publiko, da slišijo, kako zveni, kar delam, in vidijo, kako to naredim, vendar mislim, da tega, kar počnem, v resnici ni mogoče ponoviti.« Najti besede za definicijo njegove glasbe in stila je težka naloga, vendar se pod tkanino njegovih beatov še vedno skriva osnova, ki razkriva vpliv ustvarjalcev, kot so Dr. Dre, Swizz Beats, Alchemist, Just Blaze, Scram Jones, Pete Rock, 9th Wonder, Hi-Tek, DJ Khalil in Heatmakers.

Ti slavni producenti so mu posredno pomagali izpopolniti njegovo ustvarjanje do točke, ko je to postalo delo s polnim delovnim časom. »Ko sem začel ustvarjati beate, sem od klaviatur prešel na programsko opremo in na kontroler MPC. Tedaj je bila moja edina motivacija dejstvo, da sem hotel poslušati in ustvarjati svojo lastno glasbo. Vsi moji stari beati na klaviaturah so bili dolgi dobre tri do štiri minute, in kot sem se izboljševal sam, so se tudi beati.« Tudi ustvarjanje novih beatov poteka nekako naravno. »Nisem tiste vrste človek, ki mora skaditi joint ali kaj spiti, da bi bil ustvarjalen. Samo usedem se in pomislim, kaj bom naredil ali kako bom to izvedel. Da dokončam beat ne rabim dosti, ne več kot deset minut. Vedno je največ deset do petnajst minut, pa sem gotov.«

Njegov prvi ljubljanski nastop pa gotovo ne bo gotov v 15 minutah. Ne zamudite osupljivega nastopa tega edinstvenega urbanega virtuoza.

VIDEO
SOUNDCLOUD
TWITTER


ŠULJO

Šuljo je beatmaker iz mariborskega rap kolektiva Tekochee Kru. Že več kot dekado kuje robustne in udarne beate, na katerih se je znašla večina vidnejših domačih in tudi nekaj tujih emsijev (med njimi tudi KRS One).

V zadnjih letih Šuljo več energije posveča instrumentalni produkciji, rolanju glasbe, razvoju glasbene programske opreme ter organizaciji dogodkov. Izdal je tudi svoj instrumentalni solo prvenec Green Winter, nekaj samostojnih produkcij in remixov ter z ekipo Kina Udarnik zagnal serijo edinstvenih elektronskih glasbenih dogodkov v mariborskem Hodniku.

V Kinu Šiška bo za predjed postregel jagodni izbor svojih izdanih in še ne izdanih instrumentalov, za poobedek pa zarolal DJ set.

Povezave:
Šuljo SOUNDCLOUD
Šuljo FB