Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

3
May
Apparat + YGT
20:00
20€ predprodaja, 22€ na dan dogodka, 16€ d-š-u


V Šiško prvič prihaja eden najpomembnejših elektronskih glasbenikov vseh časov, nemški mojster drznega techna, ambientale in IDM glasbe Apparat, sicer tudi član izjemno priljubljene zasedbe Moderat. Pri nas bo nastopil v okviru prve samostojne turneje v šestih letih.

Sascha Ring oziroma Apparat v elektronskih krogih velja za enega najpomembnejših izvajalcev vseh časov. Od začetkov, ko je s plesnim techno razvratom polnil berlinske klube, se je sčasoma osredotočil na “oblikovanje zvokov namesto beatov” in prešel v bolj ambientalne vode. Razvoj je bil vsekakor korak v pravo smer, saj albuma Berlinette (2003) in Orchestra of Bubbles (2006), na katerih je sodeloval z nemško producentko in pevko Ellen Allien, še danes veljata za klasike eksperimentalne techno in IDM glasbe – drugega je referenčna glasbena platforma Resident Advisor razglasila celo za eno najboljših izdaj desetletja.

Poleg šestih samostojnih izdaj, tudi “albumom letošnjega poletja” Walls (Mladina, 2007) je Apparat širše množice dosegel tudi v okviru projekta Moderat, v katerem sodeluje z dvojcem Modeselektor in ki je bil leta 2009 izglasovan za najboljši nastop v živo leta 2009, ter prek gostovanja pri Johnu Peelu in prispevanja glasbe za filme in nanizanke, kot so Kriva potaDarkUničenje, Capri-Revolution … Rdeča nit njegovega ustvarjanja je izjemna eleganca, ki presega plesišče in ob niansah podrobnosti ter lepote poskrbi za transcendentalno izkušnjo. Po premoru z Moderatom se Apparat leta 2019 podaja na prvo samostojno turnejo po letu 2013, v okviru katere se bo ustavil tudi v Sloveniji. Zabeležite si.

Pred Apparatom nam bo svojo februarja izdano drugo ploščo Sinking Ship predstavila uveljavljena ljubljanska post-pop zasedba YGT, ki nas je med drugim lani ogrevala tudi pred Matter in Daphnijem.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim. Z vstopnico imate prost vstop na prireditev Wave Riders! v Gala hali 3. 5. 2019.